Short track: Major Dominik motiváltan várja az ifjúsági téli olimpiát

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 18:05
Címkék
Már a helyszínen várják a dél-koreai ifjúsági téli olimpia kezdését a magyar short trackesek, akik közül Major Dominik nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

Ahogyan a honlapunk is beszámolt róla, szerda délután rendezték meg Budapesten a jövő pénteken kezdődő ifjúsági téli olimpia eskütételét a magyar résztvevőknek, köztük a rövid pályás gyorskorcsolyázóknak. A 33 fős hazai küldöttségből négyen képviselik a short tracket, ketten közülük pedig már-már rutinosnak számítanak a fogadalomtételek és a korosztályos multisportesemények terén: emlékezhetünk, egy évvel korábban, az olaszországi téli EYOF-on is szerepelhetett az ismét a csapatba kerülő Szigeti Dóra és Major Dominik.beszámolt róla, szerda délután rendezték meg Budapesten a jövő pénteken kezdődő ifjúsági téli olimpia eskütételét a magyar résztvevőknek, köztük a rövid pályás gyorskorcsolyázóknak. A 33 fős hazai küldöttségből négyen képviselik a short tracket, ketten közülük pedig már-már rutinosnak számítanak a fogadalomtételek és a korosztályos multisportesemények terén: emlékezhetünk, egy évvel korábban, az olaszországi téli EYOF-on is szerepelhetett az ismét a csapatba kerülő Szigeti Dóra és Major Dominik.

Akkor mindkét fiatal oroszlánrészt vállalt abban, hogy végül az esemény történetének legsikeresebb magyar szereplésének tapsolhattunk, és a közelgő dél-koreai viadalon sem lassítanának. A rövid pályás gyorskorcsolyázók már a helyszínen készülnek a kezdésre, ami előtt Major motiváltan nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

„Az eskütétel egészen jól sikerült, bár izgultam picit, hiszen én voltam az egyik sportoló, aki a fogadalom előmondója volt. Jó érzés, hogy beválogattak a csapatba, remek itt lenni a többiekkel, nagyon várom már a kezdést. Ami biztos, hogy a verseny hangulata már teljesen elkapott – mondja a tavalyi EYOF-on három aranyérmet szerző short trackes. – A Pannónia Openen, ami a legutóbbi megméretésünk volt, megfelelően ment a korcsolyázás, nagyon jó időket futottam, ráadásul az összetettben aranyérmes lettem. Az őszi világkupák kapcsán sem panaszkodhatok, hajszálon múlt, hogy megszerezzem az első dobogós helyezésemet a sorozatban.

A formám rendben van, próbálom tisztán tartani a fejemet, és élvezni a versenyzést!

Major az elmondása szerint a téli EYOF-hoz képest jobban izgul, nem csak a nagyobb és erősebb mezőny miatt.

„Az európai ifjúsági olimpiai fesztivál tavaly remekül sikerült, így most akaratlanul is állítottam magammal szemben elvárást, legalább annyira eredményesen szeretném ezt is zárni. Persze tudom, hogy sokkal nehezebb dolgom lesz, az ázsiai fiatalok nagyon erősek; a legfőbb célom, hogy érmet szerezzek, lehetőleg minél fényesebbet. Igyekszem a lehető legtöbbet kiadni magamból, emellett a szerencsében is bízok, hiszen a sportágunkban annak is nagy jelentősége van.”

(Kiemelt képünk forrása: MOKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik