Atlétika: Sulyán Alexa nagy meglepetéseket tartogat erre az évre

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 18:53
Címkék
Az U20-as Eb-ezüstérmes sprinter, Sulyán Alexa a felnőttek kontinensviadalán és a korosztálya vb-jén is kihozná magából a legtöbbet az idén.

Az elmúlt évben a Magyar Atlétikai Szövetség Sulyán Alexát díjazta az esztendő legjobb U20-as leányversenyzőjének járó elismeréssel.Sulyán Alexát díjazta az esztendő legjobb U20-as leányversenyzőjének járó elismeréssel.

A MATE-GEAC 18 éves sprintere többek között azzal szolgált rá az elismerésre, hogy

200 méteres síkfutásban U20-as Eb-ezüstérmet érdemelt ki

Jeruzsálemben és a korosztályában hazai csúcstartó lett a távon (23.12). Körmendy Katalin tanítványa aztán a magyar csapat egyik legfiatalabb tagjaként, alanyi jogon állt rajthoz a budapesti felnőtt-világbajnokságon.

„Az edzőmmel, Kató nénivel már három éve együtt dolgozunk Gödöllőn, és az elmúlt évben ért be a munkánk gyümölcse – mondja a sokra hivatott atléta. – Végig nagyon türelmes volt velem, biztatott, és azzal tartotta bennem a hitet, hogy nem egyről a kettőre jön a kiugró eredmény. Nagyon örülök a 2023-as teljesítményemnek,

az U20-as Eb-ezüstérem pedig különösen jó hatást gyakorolt rám, hiszen korábban túlságosan is önbizalomhiányos voltam.

És persze szerencsésnek is mondhatom magamat, hiszen elkerültek a komolyabb sérülések, betegségek, így hosszabb kihagyás sem hátráltatott.”

Sulyán Alexa 2024-ben folytatná a tavalyi remeklését Fotó: Zsigmond László

Alexa tavaly még az U20-asok között elsőévesként remekelt, így idén ugyanezt a korosztályt képviselve mutathatja meg magát újra a nemzetközi porondon.

„Örülök, hogy van még egy évem az U20-as korosztályban, ezt szeretném is maximálisan kihasználni. És nem titok, hogy

2024-ben szeretnék nagy meglepetéseket szerezni.

Konkrétumokat nem említek, mert ezen a téren babonás vagyok, de jelenleg kijutó helyen állok a római felnőtt Európa-bajnokságra, és bár tudom, hogy még meg kell harcolni az indulásért, szeretném megtartani a pozíciómat. Ezért a tervek szerint több nemzetközi versenyen is rajthoz állok. Az U20-as korosztály számára pedig augusztusban rendeznek világbajnokságot Peru fővárosában, Limában. Még korai lenne az ottani célokon gondolkozni, de mindenképpen bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban.”

(Kiemelt képünkön: Sulyán Alexa Fotó: Balogh Dávid)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik