Rp. úszó-vb: Hosszú saját magát is meglepte jó formájával

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 15:53
null
Ha minden jól megy, szerdán újra dobogóra állhat (Fotó: MÚSZ/Derencsényi István)
Hosszú Katinka a Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság nyitónapján 400 méter vegyesen nyert aranyérme után azt mondta, nem számított rá, hogy az idei hosszabb kihagyást követően ilyen gyorsan újra formába tudja hozni magát.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló kedden óriási fölénnyel győzött (4:21.40), és élete legjobbjától (4:19.46) alig két másodperccel maradt el.

„Nyáron Glasgow-ban nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan sikerül visszahozni a formám, de nagyon jól érzem magam a vízben. Mondhatnánk, hogy az érzés nem számít, azonban nagyon is, hiszen tudom, van még bennem. Saját magamat is megleptem ezzel” – nyilatkozta az MTI-nek a 29 éves Hosszú, hozzátéve, hogy „kicsit biztonsági úszással” vágott neki a finálénak.

A rövid pályán 14-szeres vb-győztes úszó kiemelte, még többet kell edzenie ahhoz, hogy tovább javuljon, ugyanakkor a sok negatívumtól eltekintve jót tett a szervezetének az idei pihenő.

„Ezt nem nagyon ismertem be eddig. Viszont most egyáltalán nincsenek fizikai fájdalmaim, ami kicsit furcsa, hiszen korábban sokat fájt a vállam, de erről direkt nem is akartam beszélni” – tette hozzá.

Hosszú Katinka szerdán a 100 hát döntőjében biztosan ott lesz – a délelőtti programban 200 méter pillangón kerülhet a fináléba –, és mint mondta, óriási „lutri lesz az a futam”.

Hosszú a harmadik idővel jutott a 100 hát döntőjébe, ebben a számban is címvédőként, valamint világcsúcstartóként érdekelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik