HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.08 16:09 Frissítve: 2018.06.08 17:33

Hosszú Katinka: Magyar, külföldi vagy akár marslakó is lehet az edzőm

Hosszú Katinka magánéleti gondjai szakmai kérdéseket is felvetnek, amelyek azonnali megoldás után kiáltanak. A MOL csapat oldalán megjelent interjúban a háromszoros olimpiai bajnoknő szűkítette a listát, hogy ki lehet az edzője. Vagy inkább bővítette.

HIRDETÉS
Hosszú Katinka nem sok konkrétumot osztott meg leendő edzőjéről (Fotó: Nemzeti Sport)

Néhány héttel ezelőtt Hosszú Katinka a Facebookon jelentette be, hogy a továbbiakban nem Shane Tusuppal készül, mert nem sikerült megoldaniuk a magánéleti gondjaikat. A szakmai együttműködés tehát végleg lezárult közöttük.

„Nem volt egyszerű a döntés meghozatala, sokáig vívódtam, hiszen Shane és én együtt értük el az elmúlt öt év sikereit. Mára azonban egyértelművé vált, hogy nem tudnánk tovább együtt dolgozni. A döntésem végleges” – idézi a molcsapat.hu Hosszút.

EZ TÖRTÉNT
Hosszú Katinka visszakapta a Facebook-oldalát
Úgy tűnik, hogy Hosszú Katinka mégsem Bodrogit választja
Hosszú hivatalosan is megerősítette, már nem Tusup az edzője 

„Bizonyára nem lesz egyszerű megtalálni azt a szakmai hátteret, amely megfelelő a pályafutásom folytatásához. Egyelőre dolgozom rajta. Tudom, hogy sokan szeretnének segíteni, ez jólesik, ugyanakkor azt gondolom, két évtizedes tapasztalat van mögöttem, én ismerem a legjobban saját magamat, én tudom, hogy mire van szükségem, ezért mindenképpen nekem kell meghoznom a döntést.”

Hosszú új edzőjével kapcsolatban több találgatás is napvilágot látott: francia, német és magyar szakemberről is volt szó. 

„A számomra legmegfelelőbb emberben gondolkozom, lehet magyar vagy külföldi vagy akár marslakó” – tette hozzá Hosszú.

A magyar úszónő elmondta, hogy a „sokversenyes taktikájának”, azaz hogy versenyről versenyre utazva készült, sok előnye és hátránya is volt. 

„A sokversenyes szisztéma hozta meg számomra a sikereket, és én is úgy gondolom, rengeteg előnye, jótékony hatása volt. Versenykörülmények között tudtam begyakorolni a szükséges rutint, akár fizikális, akár mentális értelemben, így a legfontosabb pillanat, mint például az olimpiai döntő – bármennyire is furcsán hangzik – alig volt más számomra, mint egy akármilyen versenyen felállni a rajtkőre. Ám ez az időszak arra is jó volt, hogy rájöttem, minden embernek szüksége van a kikapcsolódásra, feltöltődésre, hogy akkor, amikor kell, igazán oda tudja tenni magát.”

Azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőre vonatkozó versenyterv változik-e, Katinka sem tudott még biztosat mondani. A Mare Nostrum sorozat biztos, és tervben van az Eb is, de az úszóklasszist elsősorban nem az időeredmények érdeklik.

„A Mare Nostrum három állomásán biztosan ott leszek, és a terveim között továbbra is szerepel a glasgow-i Európa-bajnokság. Nyitottan állok a mostani Mare Nostrumhoz, de azért azt mindenképpen el kell mondani, hogy ez nem egy meghatározó verseny, és az is egyértelmű, hogy nem a tavalyi vagy azelőtti év időeredményeihez kell hasonlítanom a mostani időimet.”
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 23:54:48

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Az ember ott, a vízben valóban ember – nem gép.

2018.12.11 09:21:41

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Már bizonyítottam, nem is egyszer, többször, van három olimpiai aranyérmem, és itt vagyok megint.”

2018.11.17 12:42:33

Úszás S. TÓTH JÁNOS

„Sokan megköszönték a vizes vb után, hogy megmutattuk, miért jó magyarnak lenni.”

2018.11.10 23:05:58

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ifjan is felnőttként tekint a világra.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS