15 éves lánynak írt üzenete miatt kirúgták az úszóedzőt – Hosszú Katinka reagált

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 14:52
Pass Ferenc és Hosszú Katinka 2009-ben (Fotó: Kálmándy Ferenc/MTI)
Hosszú Katinka korábbi edzőjét, Pass Ferenc elismert úszóedzőt azonnali hatállyal elküldte a Bajai Spartacus, mert egy 15 éves lánynak olyat írt Messengeren, ami után a szülők bejelentést tettek az egyesületnél. A bajaiaknál 33 éve tevékenykedő szakembernek a múlt hét végén kellett távoznia, és kedden a Blikknek számolt be a részletekről. Később Hosszú Katinka a közösségi oldalán megnyilvánult az ügyben.

„Egy félreértett üzenet miatt kerültem ilyen helyzetbe – magyarázta a Blikknek Pass Ferenc.Tény, ha valaki akarja, félreértheti a Messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem. Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi is állt pontosan abban az üzenetben, amely után a szülők a bejelentést tették, és amely után az egyesület a kirúgása mellett döntött. A részletekről annyit árult el, hogy a 15 éves lány nem a tanítványa volt. Az úszó decemberben jelentkezett nála, hogy szeretne nála sportolni, de ő átirányította egy kolléganőjéhez, valamint a vízilabdázókhoz. Az uszodában három-négy alkalommal még összefutottak, olykor beszéltek is néhány mondatot. Illetve a sport, az edzés kapcsán még váltottak néhány üzenetet a Messengeren – szerinte ezek közül az utolsót értették, magyarázták félre.

„Természetesen nagyon felzaklatott ez a történet, hiszen nem tettem rosszat, mégis ilyen helyzetbe kerültem – idézte a Sportal Passt. – Rendre ez jár a fejemben, de nem igazán tudok gondolkodni. A családtagjaim mellettem vannak, próbálnak támogatni, de nekik sem egyszerű. Olyan ügyben kéne védekeznem, vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el.”

A Bajai Spartacus egyelőre nem kommentálta az ügyet, ebből kifolyólag azt sem tudni, hogy hivatalos eljárást kezdeményeztek-e. Az edző korábbi tanítványa, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka azonban a 24 óráig látható Instagram-történetében megosztotta a véleményét.

Fotó: instagram.com/hosszukatinka

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik