Tenisz: Szabalenka nagyon megizzadt Gauff ellen

Vágólapra másolva!
2020.10.22. 22:12
A csehországi Ostravában zajló fedett pályás női tenisztorna második fordulójában a legjobb nyolc közé kerülésért búcsúzott a korábbi világelső, a hazai pályán játszó Karolína Plísková, ha nehezen is, de továbbjutott a harmadik kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka, a tunéziai Onsz Dzsabúr és a belga Elise Mertens pedig egyaránt két szettben lépett tovább.

A csütörtöki játéknap legnagyobb meglepetését Veronika Kugyermetova szállította: a 23 éves orosz három játszmában, ráadásul hátrányból fordítva győzte le a korábbi világelsőt, a hazai pályán szereplő cseh Karolína Plískovát közel két órán át tartó mérkőzésen. A második kiemelt 28 éves cseh hölgy három hónapon belül másodszor kapott ki a világranglistán 42. helyén álló Kugyermetovától, aki Ostravában a selejtezőből került fel a főtáblára, így már a harmadik mérkőzését játszotta a tornán.Veronika Kugyermetova szállította: a 23 éves orosz három játszmában, ráadásul hátrányból fordítva győzte le a korábbi világelsőt, a hazai pályán szereplő cseh Karolína Plískovát közel két órán át tartó mérkőzésen. A második kiemelt 28 éves cseh hölgy három hónapon belül másodszor kapott ki a világranglistán 42. helyén álló Kugyermetovától, aki Ostravában a selejtezőből került fel a főtáblára, így már a harmadik mérkőzését játszotta a tornán.

A torna harmadik kiemeltje, a fehérorosz Arina Szabalenka nagyon nehezen győzött az amerikai tinisztár, Cory Gauff ellen, hiszen az első játszmát mindössze 23 perc alatt elvesztette, és a következő kettőt egy óra 53 perc játék alatt tudta csak megnyerni – összesen 2 óra 16 percet töltött a pályán, mire felülmúlta a 16 éves, világranglista-55. Gauffot.

WTA-TORNA, OSTRAVA (528 500 euró, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ

Kugyermetova (orosz)–Ka. Plísková (cseh, 2.) 4:6, 6:4, 6:3
Szabalenka (fehérorosz, 3.)–Gauff (amerikai) 1:6, 7:5, 7:6 (7–2)
Mertens (belga, 7.)–Muchová (cseh) 6:4, 6:2
Dzsabúr (tunéziai)–Ostapenko (lett) 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik