Tenisz: „Minden csupa vér volt” – Kvitová megdöbbentő vallomása a késelésről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.06. 15:00
null
Az Australian Openen döntőt játszó Petra Kvitová (Fotó: AFP)
Petra Kvitová, a januári ausztrál nemzetközi teniszbajnokság döntőse kedden tanúvallomást tett egy csehországi bíróságon, a feltételezett támadója ellen folyó perben. A cseh teniszező nyilvánosságra hozta a bűncselekmény eseményeit.

 

Kvitová tanúvallomását a tavaly májusban elfogott vádlott ügyvédje kérte. A teniszező nem lépett be a brnói bíróság tárgyalótermébe, hanem egy másik helyiségből tett vallomást, hogy ne kelljen találkoznia feltételezett támadójával. A cseh sportoló megdöbbentő részleteket hozott nyilvánosságra vallomásában.

„Csak feküdtem a földön és üvöltöttem, minden csupa vér volt” – idézi az AP hírügynökség Kvitovát, akinek szavait szóvivője tolmácsolta a vallomást követően. A versenyző így írta le az esetet:

A gyanúsított férfi becsengetett 2016. december 20-án a prostejovi otthonába, és ő egyből beengedte, mivel doppingellenőrre számított. A férfi vízszerelőnek adta ki magát, és azt mondta, a bojlert jött ellenőrizni. A fürdőszobában el is kezdte nézegetni azt, majd egy hirtelen mozdulattal mögé került, és kést szorított a torkához. Kvitová próbált kiszabadulni, ekkor sérült meg súlyosan a karja. Tízezer cseh koronát (nagyjából 440 dollár) ajánlott a támadónak, amit a férfi elfogadott és kirohant a házból.

A karjában ínszalagok és idegek is sérültek, valamint mind az öt ujja, emiatt négyórás műtétre volt szükség. Radim Zondrát első fokon nem találták bűnösnek, a 33 éves cseh férfi azonban börtönben van jelenleg is egy másik bűncselekmény miatt. Ugyanakkor másodfokon 12 évet kaphat a Kvitová elleni támadásért.

A cseh teniszező a tanúvallomás után nem nyilatkozott a sajtónak, de annyit üzent a szóvivőjén keresztül, hogy megkönnyebbült, amiért túl van rajta.

Kvitová az azóta már világelső japán Oszaka Naomival játszotta a döntőt Melbourne-ben, és csak három szettben maradt alul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik