Felháborító vagy sem? Népszerűsége és doppingesete miatt övé a centerpálya

Vágólapra másolva!
2017.09.04. 17:56
null
Sarapova visszacsempészett némi eleganciát és csillogást a teniszpályára (Fotó: AFP)
Marija Sarapova kiesésével az egyik legfontosabb reklámérték távozott az amerikai nyílt teniszbajnokságról. Mert lehet bármit mondani és gondolni az orosz játékosról, érte még mindig megtelt a centerpálya Flushing Meadow-ban.

 

NÉZZE MEG ADATBANKUNKAT A US OPEN IDEI VERSENYÉRŐL!

Az ötszörös GS-győztes, volt világelső áprilisban tért vissza, miután letöltötte 15 hónapos eltiltását, amelyet doppingvétség miatt kapott. A vetélytársak többsége nem örült annak, hogy ismét játékra jelentkezett, a Roland Garroson és Wimbledonban még szabadkártyát sem kapott. A US Open szervezői azonban megkönyörültek rajta, újabb támadási felületet adva.

SZAVAZÁS

Egyetért azzal, hogy Sarapovának mindig a centerpályán kell játszania?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Előbb Simona Halepnek szorult össze a gyomra, mert már az első fordulóban összekerült az orosszal, és ki is kapott tőle 6:4, 4:6, 6:3-ra, majd a dán Caroline Wozniacki akadt ki rá, amiért nem játszhatott a centerpályán.

„Felháborító, hogy a világranglista 5. helyezettjeként az ötös pálya 5. meccsét kell játszanom, majd a 17. pályán kell befejeznem. Nem mondom, szép pálya, nagyszerű atmoszférával. De azt hiszem, meg kell vizsgálnunk, mit tehetünk a jövőben” – nyilatkozta a dán sajtónak, miután kiesett a második fordulóban az orosz Jekatyerina Makarova ellen. Sarapova nem késett sokat a válasszal: „Ha kitennének a queensi parkolóba, ott is boldogan játszanék. Ez teljesen lényegtelen.”

Sarapovát – pontosabban a szervezőket – a 18-szoros Grand Slam-bajnok, hatszoros US Open-győztes Chris Evert vette védelmébe.

„Caroline Wozniacki elmondta, amit gondolt, és én tisztelem a véleményét. De úgy gondolom, ha egy Marija Sarapova ott van a mezőnyben, akkor minden mérkőzését az Arthur Ashe Stadionban kell játszania. Mint ahogy a férfiaknál Roger Federernek is. Ez a verseny érdeke, Serena Williams mellett most ő a legérdekesebb, az eredményei, a népszerűsége és a doppingesete miatt is. Ő hozza be a szurkolókat, és ő ülteti le az embereket a tévé elé” – mondta.

marijasarapova
marijasarapova

 

Sarapova egyébként a második körben Babos Tímeát (6:7, 6:4, 6:1), a harmadikban az amerikai Sofia Kenint (7:5, 6:2) verte, majd a nyolcaddöntőben a lett Anastasija Sevastovától kapott ki 5:7, 6:4, 6:2-re. De nem lehet elégedetlen, a rajongók megőrültek érte, a meccsein garantált volt a 23 ezer fős telt ház, és a sérülések és visszalépések által sújtott női tornába visszacsempészett némi eleganciát és csillogást. De nem csupán azért, mert Halep ellen egy Swarovski-kristályokkal kirakott ruhában lépett pályára.

„Sarapova doppingvétsége nem volt szörnyen bonyolult, hiszen nem teljesítménynövelő szerrel bukott le, és az eltiltása sem volt durva. Gyanítom, hogy a Nike ezért nem szakította meg vele a kapcsolatát, csak ideiglenesen felfüggesztette. De egy olyan versenyen, ahol Serena Williams távolléte miatt egyből az esélyesek között tartották számon, a sportszergyártó cégnek is nagyszerű lehetőség volt, hogy kihasználja az amerikai szurkolók szeretetét” – elemezte Bob Dorfman a Baker Street Advertising reklámügynökség kreatív igazgatója.

Sarapova sorozatban 11 éven át a világ legjobban kereső női sportolója volt a Forbes kimutatása alapján, tavaly a második helyre esett vissza és csupán idén került le a listáról. Ehhez hozzájárult, hogy néhány támogatója (American Express, Avon, Tag Heuer) nem újította meg vele a szerződését, míg a Nike, az Evian vagy a Porsche komolyan csökkentette a támogatását. De jövőre, egy teljes idény után valószínűleg ismét a legjobbak közé kerül. Talán nem csak pénzügyi szinten, hanem a világranglistán is.

NÉZZE MEG ADATBANKUNKAT A US OPEN IDEI VERSENYÉRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik