Fed-kupa: kikaptak, és nem juthatnak tovább a magyarok

Vágólapra másolva!
2017.02.10. 15:22
null
Gálfiék három játszmában bukták el a sorsdöntő páros meccset<br />(Fotó: facebook.com/huntennis)
A magyar női teniszválogatott 2:1-re kikapott a horvátoktól a Fed-kupa euro-afrikai zónája I-es csoportjának tallinni tornáján, így nem juthat tovább a világcsoport II rájátszásába.

A sorozat honlapja szerint Juhász Gábor kapitány együttese – amely 31. a Fed-kupa országrangsorában – pénteken a 22. horvátokkal csapott össze a csoportelsőségért. Előzőleg ugyanis mindkét együttes 3:0-ra legyőzte a B jelű trió harmadik tagját, a bosnyákokat. A pénteki párharc első meccsén a világranglistán 154. Gálfi Dalma 6:2, 6:0-ra kikapott a 84. Donna Vekictől.

A folytatásban a magyarok éljátékosa, a 32. helyen álló Babos Tímea az adriaiak legjobbjával, Ana Konjuhhal (37.) találkozott, és lehengerlő játékkal 6:1, 6:2-re nyert. Jöhetett a mindent eldöntő páros, melyben Babos és Gálfi szerepelt Konjuh és a csak páros-ranglistahelyezéssel rendelkező Darija Jurak ellen. Az első szettben a magyarok csak egy bréket hoztak össze, az ellenfél viszont kettőt, így 7:5-re megnyerték a játszmát. A folytatásban Babosék 3:0-ra megléptek, ami végül elégnek bizonyult a 6:3-as egyenlítéshez.

Az utolsó játszma váratlanul egyoldalúan alakult, a horvátok gyorsan 5:0-ra elhúztak, ahonnan már nem volt visszaút (6:1).

Tallinnban szombaton kerül sor a helyosztókra, a magyarok az eredeti versenykiírás szerint az 5–8. helyért küzdhetnek a lettekkel 9 órától.

A négy csoportgyőztes egymással csap össze a világcsoport II rájátszását jelentő két helyért, míg a négy sereghajtó közül kettő jövőre már csak a zóna II-es csoportjában folytathatja.

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA I. CSOPORT (TALLINN, KEMÉNY PÁLYA)
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–2

Gálfi Dalma–Donna Vekic 2:6, 0:6
Babos Tímea–Ana Konjuh 6:1, 6:2
Babos Tímea, Gálfi Dalma–Darija Jurak, Ana Konjuh 5:7, 6:3, 1:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik