Davis-kupa: kedden kapunk ellenfelet, megvan a kiemelés

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 18:06
Eldőlt, melyik nyolc válogatott közül kap ellenfelet a magyar válogatott a szeptember 14. és 16. között esedékes tenisz Davis-kupa-playoffon, amelynek tétje, ki szerepelhet 2019-ben a világcsoportban.

Az euro-afrikai zóna döntőiben Csehország Izraelt, Svédország Portugáliát, Bosznia-Hercegovina Szlovákiát, Ausztria pedig Oroszországot verte meg.

Az amerikai térségben Argentína Chilét, Kolumbia Brazíliát legyőzve harcolta ki a továbbjutást, míg az ázsiai/óceániai csoportban India Kínát, Üzbegisztán pedig Pakisztánt felülmúlva jutott a lehetőséghez.

A világcsoport februári első fordulójában a magyar csapaton kívül Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Ausztrália, Svájc, Kanada és Szerbia szenvedett vereséget.

A magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség elkészítette a kiemelést, ez alapján pedig a következő csapatok közül kaphat ellenfelet Köves Gábor együttese: Argentína, Nagy-Britannia, Ausztrália, Svájc, Szerbia, Kanada, Csehország és Japán.

Magyarország mellett Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Kolumbia, India, Hollandia, Svédország és Üzbegisztán szerepel a nem kiemeltek között. A sorsolásra kedden 11 órakor kerül sor.

TENISZ DAVIS-KUPA
Playoff a 2019-es világcsoportbeli szereplésért (szeptember 14–16.)

Kiemeltek: Argentína, Ausztrália, Csehország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Svájc, Szerbia
Nem kiemeltek: MAGYARORSZÁG, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, India, Kolumbia, Svédország, Üzbegisztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik