Folytassa, Marozsán! Cerúndolo sima legyőzésével a 32 közé került

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 06:20
null
Marozsán Fábián először játszik az Australian Open főtábláján (Fotó: Getty Images)
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének második fordulójában a legjobb 32 közé jutásért a világranglistán legjobb magyarként a 67. helyen álló Marozsán Fábián a 22. kiemelt argentin Francisco Cerúndolo ellen egy nehezebben és két könnyebben megnyert játszmában győzött. A 16 közé jutásért a 12. kiemelt Taylor Fritz lesz az ellenfele.


AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES
2. FORDULÓ (a legjobb 32 közé jutásért)

Marozsán Fábián–Francisco Cerúndolo (argentin, 22.) 7:6 (7–5), 6:4, 6:2

Marozsán Fábián életében először szerepel az Australian Open főtábláján, és életében először jutott Grand Slam-tornán a 3. fordulóba. Pedig nem úgy indult a nap, hogy végül gyors és könnyű magyar győzelemről számolhatunk be, mert Melbourne-ben helyi idő szerint szerda hajnalban elkezdett esni az eső és kora délutánig nem is nagyon akart abbamaradni.

Így aztán a világranglistán 67. helyen álló magyar éljátékos és a tornán 22. helyen kiemelt (a világranglistán jelenleg 21. helyen álló) argentin Francisco Cerúndolo – akivel korábban még nem találkozott – összecsapása az eredetileg tervezettnél jó négy órával később kezdődött csak el. A csúszás viszont a két játékos közül talán Marozsánt zavarta meg kevésbé, aki rögtön az első adogatását semmire hozta, majd fogadóként kapásból két bréklabdához jutott, ám ezeket kihasználatlanul hagyta.

Az idén eddig meglehetősen formán kívül teniszező – még meccset sem nyerő – argentin az első játszmában felvillantott valamit abból, ami őt a világranglistán a top 20 közelébe juttatta, ám ez csak a rövidítés kiharcolására volt elég az agresszíven, koncentráltan és kevés hibával játszó Marozsán ellen. Annak megnyerésére már nem, a 24 éves magyar fiú eggyel többször vette el ellenfele szerváját a ráadásban, így 55 perc játék után nyerte az első játszmát.

A másodikban aztán már nem csak kihasználatlanul maradt bréklabdákat láthatott a közönség, az első három játék egyaránt a fogadó sikerével zárult, s Marozsán került 2:1-es előnybe. Ráadásul a hatodik játék után ismét elvette a dél-amerikai adogatójátékát és ez elegendőnek bizonyult arra, hogy 6:4-re behúzza a második felvonást.

A harmadik szettre az addig is sokat hibázó argentin játéka még inkább szétesett, amit az is mutat, hogy ugyan Marozsán vesztette el először az adogatását és gyorsan 2:0-s hátrányba került, innentől kezdve Cerúndolo mindössze nyolc pontot tudott megnyerni. Marozsán háromszor is brékelte ellenfelét, saját adogatásait pedig rendre hozva, 6:2-re megnyerte a harmadik szettet, s ezzel együtt a kereken két óráig tartó mérkőzést is.

A MECCSLABDA

Marozsán Fábián a legjobb 16 közé jutásért a 12. kiemelt Taylor Fritz ellen lép pályára minden bizonnyal pénteken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik