Aus. Open: ezt ki látta jönni? Orosz tini küldte haza Dzsaburt

Vágólapra másolva!
2024.01.17. 03:21
null
Andrejeva 54 perc alatt átlépett a tunéziain (Fotó: Getty Images)
A Melbourne-ben zajló Australian Open 4. napján megszületett a torna eddigi legvaskosabb meglepetése, amikor a női egyes 2. fordulójában a 16 éves orosz Mirra Anderejeva mindössze két játékot engedélyezett a világranglistán 6. helyen álló, három GS-tornán döntős tunéziai Onsz Dzsabúrnak, és 54 perc játék után 6:0, 6:2-re legyőzte.

Elképzelhető, hogy Onsz Dzsabur nagy reményekkel érkezett az idei Australian Openre, ám a második fordulós mérkőzésén ebből semmi nem látszott. A világranglistán 47. helyen álló orosz Mirra Andrejeva a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, s a mindössze húsz percig tartó első szettben csupán nyolc pontot engedett Dzsabúrnak, háromszor is brékelte és 6:0-ra behúzta a játszmát.

A tunéziai Grand Slam-tornán először vesztett semmire játszmát.

Dzsabúr aztán második szettben gyorsan „leszállt a bicikliről”, hiszen hozni tudta az adogatását, vagyis biztos lett, hogy nem kap ki játéknyerés nélkül – a 6:0, 6:0-ra elvesztett meccset hívják angolul bicycle-nek a teniszben. A tunéziai sokra azonban ezzel sem ment, Andrejeva elvette következő két adogatójátékát és dupla brékelőnybe került, amivel el is dőlt a mérkőzés.

Az orosz első meccslabdáját érvényre juttatva 54 perc alatt legyőzte Dzsabúrt, és elsőként jutott be a 3. fordulóba, a legjobb 32 közé.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
NŐI EGYES
2. FORDULÓ (a legjobb 32 közé jutásért)
Mirra Andrejeva (orosz)–Onsz Dzsabúr (tunéziai, 6.) 6:0, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik