Australian Open: Rohan Bopanna minden idők legidősebb férfi GS-győztese

Vágólapra másolva!
2024.01.27. 19:04
Matthew Ebden (balra) és Rohan Bopanna nyert párosban az Australian Openen, az indiai ezzel történelmet írt (Fotó: Getty Images)
Az indiai Rohan Bopanna lett minden idők legidősebb Grand Slam-torna-győztes férfi teniszezője, miután szombaton az ausztrál Matthew Ebdennel az oldalán megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

 

A 43 éves Bopanna és a 36 éves Ebden 7:6 (7–0), 7:5-re múlta felül a Simone Bolelli és Andrea Vavassori alkotta olasz párost, ezzel a sikerrel pedig hétfőn várhatóan a páros-világranglista élére kerül.

Bopanna úgy véli, hosszú pályafutásának titka a sikeres regenerációban és abban rejlik, hogy elfogadta: a teste már más felkészülést igényel, mint korábban. „Már az első naptól kezdve, hogy megérkeztem Adelaide-be, egészen tegnapig minden egyes nap jégfürdőt vettem. Szerintem ez a legjobb regenerációs mód számomra, ami tényleg segít a gyulladások leküzdésében” – mondta a meccset követően Bopanna, aki jelenleg élete legjobb formájában érzi magát, és azt is elárulta, hogy már egyáltalán nem végez konditermi edzést, helyette sokat jógázik és minden reggel meditálással indítja a napot.

Bopanna és Ebden kettőse tavaly állt össze, és Wimbledonban rögtön az elődöntőig menetelt, majd a US Openen fináléba jutott – de három szettben kikapott az amerikai, brit Rajeev Ram, Joe Salisbury párostól –, és most először sikerült együtt GS-tornát nyernie, ami egyben Bopanna karrierjének legnagyobb sikere.

„Addig, amíg élvezem és a legjobb játékomat tudom nyújtani, nincs oka annak, hogy abbahagyjam” – hangsúlyozta Bopanna.

A sportág legidősebb GS-győztesa Martina Navratilova, a prágai születésű amerikai teniszező 2006-ban 49 évesen és 10 hónaposan nyerte meg vegyes párosban a US Opent.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik