Australian Open: Marozsán edzője hosszú labdamenetekben bízik

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 11:51
null
Marozsán Fábián (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián edzője, Balázs György szerint a hosszú labdamenetek vezethetnek eredményre Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság 1. fordulójában.


„Az a cél, hogy minél hosszabb labdameneteket alakítson ki Ciliccsel szemben, ugyanez működött Monfils ellen is, minél tovább tartott egy pont, annál jobban megtörte a francia ritmusát – utalt Balázs György az aucklandi torna első fordulós összecsapására, melyet megnyert a tanítványa.Ugyanez lehet az ellenszer a harmincöt éves horvát ellen is, ezzel talán meg lehet fékezni lehengerlő, agresszív stílusát, főleg, ha el is fárad tőle”.

A magyar játékos menedzsmentjének tájékoztatása szerint a tréner úgy vélte, Marozsán Fábián fejben elképesztően erős, de azt azért nem mondaná biztosra, hogy a fiatal kora miatt minél hosszabb a meccs, annál több esélye van Cilic ellen, mert nehéz decembere volt a betegsége miatt, és most is köhög kicsit, néhány napig hőemelkedése is volt, miután elutaztak otthonról.

„Már Aucklandben is elégedett voltam a játékával, a teljesítmények javulásával, és ez az edzésmunka alapján azóta is töretlen, egyre jobban teljesít az edzéseken, pénteken is remekül ment a tréning, amelyen Sebastian Ofner volt a partnere. Most azon vagyunk, hogy vasárnapig felkészüljünk Marin Cilic játékából. Nem könnyű a sorsolás, hiszen egy Grand Slam-tornagyőztesről beszélünk”– fogalmazott Balázs György, aki elárulta, még Hongkongban terveztek közös edzést a horvát sztárral, mert gyermekkora óta ismeri az edzőjét, de végül a rivális hamarabb utazott tovább, így ez elmaradt.

A világranglistán 65. Marozsán magyar idő szerint vasárnap hajnali 2.30-kor lép pályára Cilic ellen, aki 2014-ben megnyerte a US Opent, 2018-ban pedig döntős volt az Australian Openen. A másik két főtáblán érdekelt magyar játékos közül Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval, míg a selejtezőből a legjobb 128 közé jutott Valkusz Máté a hazai pályán szereplő Max Purcell-lel találkozik az év első Grand Slam-tornájának nyitányán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik