Australian Open: két játszmában nyert a Fucsovics, Marozsán páros

Vágólapra másolva!
2024.01.18. 07:56
2024 Australian Open - Day 3
Fucsovics Márton győztes egység tagja volt (Fotó: Getty Images)
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi párosversenyének első fordulójában a Fucsovics Márton, Marozsán Fábián páros két játszmában, 68 perc alatt legyőzte az indiai Anirudh Chandrasekar, Vijay Sundar Prashanth párost és ezzel ott van a legjobb 32 között.

 

A mérkőzésen a magyar páros jutott először bréklabdához, sőt az első fogadópontokat is Fucsovicsék szerezték a meccsen, az első három játékot az adogatók egyaránt semmire hozták. A negyedikben a mieink fogadóelőnye még kimaradt, de 4:3-as vezetésüknél már éltek az eséllyel és miután a rákövetkező adogatójátékukat is hozzátették, ezzel az első szettet is megnyerték 6:3-ra, 28 perc játék után. 

A második játszmában  sem változott sokat a játék képe, továbbra is a magyar kettős akarata érvényesült inkább, az indiaiak pedig változatlanul nem tudtak mit kezdeni Fucsovicsék szervajátékával. A mieink 3:3 után fogadóként újabb játékot nyertek, és az előnyt ezúttal sem engedték ki a kezükből, 6:4-re hozták a szettet, így 68 perc alatt bejutottak a második fordulóba.

Fucsovics és Marozsán is elégedetten nyilatkozott a szövetség közösségi oldalának az első közös sikerük után. Férfi párosban 1972 óta nem történt hasonló magyar siker Grand Slam-tornán, akkor Baranyi Szabolcs és Szőke Péter nyert meccset együtt Wimbledonban.

„Grand Slam-szinten már párosban sincs könnyű meccs” – kezdte értékelését Fucsovics Márton.

„Odatettük magunkat, komolyan küzdöttünk, és profin lehoztuk ezt a mérkőzést. Előtte az idén még nem nyertem meccset, úgyhogy nagy szükségem volt most erre a győzelemre. Élmény volt Fábival játszani, kiválóan kiegészítjük egymást, és gyakorolni tudtunk a Davis-kupára, illetve esetleg az olimpiára is. A következő körben sem párosmenőkkel találkozunk” – utalt arra, hogy a 32 között a cseh Tomás Machác és a kínai Csang Cse-csen vár rájuk.

Marozsán közölte, jól jött neki a párosmeccs, mivel remek gyakorlási lehetőség volt számára a pénteki egyes találkozójára.

„Picit szeles volt az idő, de jó meccset játszottunk Marcival. Kihasználtuk a kedvező sorsolásunkat, és a következő fordulóhoz is pozitívan állunk hozzá” – tette hozzá.

Marozsán edzője, Balázs György a Kossuth Rádiónak elmondta, szerinte összeillik a két magyar éljátékos stílusa.

„Jól szerválnak, jól röptéznek, jól mozognak, és érzik a finom megoldásokat is, az ellenfél még egyenlőig sem jutott el a meccsen. Fábi remekül adogatott, élesben gyakorolhatta ezt a Fritz elleni egyes előtt. Próbálunk mentálisan is felkészülni az amerikaiból, akinek óriási szervája és tenyerese mellett stabil fonákja van, ám nem igazán mozog jól előre, és nem szeret röptézni. Fábitól azt fogom kérni, hogy próbáljon ő irányítani, nem érzem, hogy a ranglistás távolság ellenére bármiben is gyengébb lenne Fritznél, sőt, bizonyos elemekben ügyesebb is nála. Remélem, hogy egy-egy rövid ütéssel vagy ejtéssel ki tudja mozdítani az amerikait a komfortzónájából” – jelentette ki a tréner, hozzátéve, örülnek, hogy a befedhető John Cain Arenában lesz a meccs, mert így biztosan nem szól majd közbe az időjárás.

ÖSSZEFOGLALÓ

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
FÉRFI PÁROS
1. FORDULÓ (a legjobb 32 közé jutásért)
Fucsovics Márton, Marozsán Fábián–Anirudh Chandrasekar, Vijay Sundar Prashanth (indiai) 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik