Tenisz: Sinner parádés játékkal verte Djokovicsot az ATP-vb-n

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 00:39
null
Sinner megérdemelten győzött (Fotó: Getty Images)
A torinói ATP-világbajnokságon a Zöld csoportban Jannik Sinner három játszmában legyőzte Novak Djokovicsot. Az olasz a döntő szett rövidítését 7–2-re (!) hozva múlta felül a 36 éves szerbet.

 

Az első szett szorosa alakult, 5:5-ig együtt haladtak, ekkor azonban brékelt, de nem Djokovics, hanem Sinner! Az olasz ezután simán hozta a saját adogatását is, és ezzel 7:5-re megnyerte az első szettet.

Ebben a játszmában mind az első mind a második adogatások során picivel nagyobb százalékban nyerte Sinner a sajátját. Djokovicsnak több nyerő ütése volt (13–9), de a ki nem kényszerített hibákban is a szerb neve melletti szám volt a nagyobb (6–1).

A második szett rövidítésben dőlt el. Bár Sinner kezdte jobban, végül Djokovics volt az, aki megnyerte, 7–5-tel egyenlített a szetteket tekintve.

A döntő játszmában Sinner 3:2-re vezetett, amikor elvette Djokovics adogatását. Csakhogy a szerb rögtön visszabrékelt. Eljutottak a tie-breakig, amelyben ritkán látható módon nyert Sinner. Az olasz sorozatban megnyerte az első öt labdamenetet, majd 6–1 után Djokovics még szépített, de a második meccslabdát az olasz már nem hibázta el. Sinner életében először győzött Djokovics ellen.

TENISZ
ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO
Zöld csoport, 2. forduló

Sinner (olasz)–Djokovics (szerb) 7:5, 6:7 (5–7), 7:6 (7–2)
Cicipasz (görög)–Rune (dán) 2:1 – Cicipasz feladta
A csoport állása: 1. Sinner 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovics 1/1, 3. Rune 1/1, 4. Hurkacz 0 (0/0), 5. Cicipasz 0 (0/2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik