Tenisz: Alcaraz legyőzte Medvegyevet, Djokoviccsal találkozik a vb-elődöntőben

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 16:06
null
Alcaraz Medvegyev legyőzésével megnyerte a Piros csoportot (Fotó: Getty Images)
A Piros csoportból már biztos továbbjutó orosz Danyiil Medvegyev két szettben kikapott a világranglistán második spanyol Carlos Alcaraztól a Torinóban zajló tenisz-világbajnokság Piros csoportjának utolsó fordulójában, ezzel az elődöntő párosítása is kialakult.

 

A két klasszis hivatalos mérkőzésen eddig négyszer lépett pályára egymás ellen, Alcaraz és Medvegyev nevéhez is két-két győzelem fűződik. Legutóbb, az idei US Openen az orosz sportoló diadalmaskodott négy szettben.

Torinóban Alcaraz kezdett jobban, 3:3-nál elvette riválisa szervajátékát, s 6:4-re behúzta a szettet, mivel a sajátjait hozta. Egyébként a játék ezen szakaszában szinte az összes statisztikai mutatóban, az ászokat tekintve, fogadóként és adogatóként szerzett pontokban is jobban teljesített Medvegyevnél.

A második felvonásban az orosz stabilabb játékot hozott, ám a legrosszabbkor, 4:4-nél ismét szervajátékot bukott, a 20 éves spanyol kiválóságnak tehát „mindössze” annyi dolga volt, hogy hozza a saját adogatását – nem is hibázott, 1:21 óra alatt 6:4, 6:4-re győzött, ezzel az esti mérkőzéstől függetlenül a csoport első helyén zárt. Ez egyben azt jelenti, hogy elődöntőben a világelső Novak Djokoviccsal találkozik.

Danyiil Medvegyev tehát a második helyen végzett, ő a Zöld csoportban első Jannik Sinnerrel méri össze tudását a döntőbe jutásért.

TENISZ
ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO (15 000 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ,
PIROS CSOPORT
Alcaraz (spanyol, 2. kiemelt)–Medvegyev (orosz, 3.) 6:4, 6:4
KÉSŐBB
20.30:
Rubljov (orosz, 5.)–A. Zverev (német, 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik