Tenisz: a Fucsovicsot kiejtő Monfils nyerte a stockholmi tornát

Vágólapra másolva!
2023.10.22. 22:34
null
Monfils a trófeával (Fotó: AFP)
A francia Gaël Monfils diadalmaskodott a stockholmi kemény pályás férfi tenisztornán. Antwerpenben a kazah Alekszandr Bublik nyerte meg a döntőt. Ben Shelton pedig megszerezte első ATP-tornagyőzelmét Tokióban. Udvardy Panna egy amerikai, Stollár Fanny egy kanadai ITF-torna döntőjében szenvedett vereséget.

A nyitó körben szerdán Fucsovics Mártont búcsúztató francia játékos, Gaël Monfils szetthátrányból fordítva, bő két és félórás összecsapáson kerekedett az orosz Pavel Kotov fölé a döntőben.

Antwerpenben a kazah Alekszandr Bublik ünnepelhetett kétjátszmás sikere után, riválisa a francia Arthur Fils volt. Marozsán Fábián számára az első forduló jelentette a végállomást a tornán.

Tokióban a US Openen elődöntőig menetelő Ben Shelton pályafutása első ATP-tornagyőzelmét ünnepelhette. A 21 esztendős amerikai reménységnek másfél órára sem volt szüksége az orosz Aszlan Karacev elleni finálé megnyeréséhez.

Stollár Fanny kikapott a 60 ezer dollár összdíjazású kemény pályás ITF tenisztornán a kanadai Saguenay-ban.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 302. magyar játékos 6:4, 6:4-re kapott ki az első helyen kiemelt, hazai pályán játszó Katherine Sebovtól (155.).

Udvardy Panna kikapott a döntőben a Maconban (USA) rendezett, 80 ezer dollár (29 millió forint) összdíjazású kemény pályás női ITF tenisztorna vasárnapi döntőjében.

A világranglistán 123. magyar játékos a fináléban 1 óra 21 perces összecsapáson szenvedett vereséget a hazai közönség előtt szereplő, a viadalon első kiemelt Taylor Townsendtől, a WTA-rangsor 80. helyezettjétől.

TENISZ, DÖNTŐK
FÉRFIAK
ANTWERPEN, ATP 250-ES TORNA

Bublik (kazah, 3.)–Fils (francia, 4.) 6:4, 6:4

STOCKHOLM, ATP 250-ES TORNA
Monfils (francia)–Kotov (orosz) 4:6, 7:6 (8–6), 6:3

TOKIÓ ATP 500-AS TORNA
Shelton (amerikai)–Karacev (orosz) 7:5, 6:1

NŐK
SAGUENAY, ITF-CHALLENGER

Katherine Sebov (kanadai, 1.)–Stollár Fanny 6:4, 6:4

MACON, ITF CHALLENGER
Taylor Townsend (amerikai, 1.)–Udvardy Panna (4.) 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik