Aus. Open: Oszaka Naomi kihagyja a tornát – hivatalos

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.08. 09:32
null
A kétszeres győztes Oszaka Naomi kihagyja a 2023-as Australian Opent (Fotó: Getty Images)
Nem lesz ott a január 16-án kezdődő Australian Openen a torna kétszeres bajnoka, Oszaka Naomi: a korábbi világelső visszalépéséről a WTA a hivatalos honlapján számolt be.

Az elmúlt hónapok ismeretében nem meglepő, hogy Oszaka Naomi kihagyja az Australian Opent, hiszen a japán teniszező mindössze két teljes hosszúságú mérkőzést nyert meg tavaly április óta. Oszaka 2022-ben már az első fordulóban búcsúzott a Roland Garroson és a US Openen, Wimbledonban pedig el sem indult – többek között ezért is csúszott vissza a 42. helyre a világranglistán.

Oszaka visszalépését nem indokolta meg a WTA, ahogyan ő maga sem jelentkezett még ennek kapcsán. Az Australian Open a Twitter-csatornáján így fogalmaz: „Hiányozni fog nekünk.”

 


 

A 25 éves teniszező korábban mentális problémáiról beszélt, a nemzetközi sajtó találgatásai szerint könnyen elképzelhető, hogy ismét ezek állhatnak a háttérben. Oszaka az elmúlt hónapokban Európában kapcsolódott ki rapper barátjával, Cordaéval.

Meg nem nevezett sérülés miatt lemarad a tornáról a rutinos Venus Williams is, ahogyan a férfiak világelsője, Carlos Alcaraz sem lesz ott az eseményen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik