ATP-vb: Djokovics simán kikapott Medvegyevtől

Vágólapra másolva!
2020.11.18. 23:05
null
Zverev lépett egyet a továbbjutás felé (Fotó: AFP)
A londoni rendezésű tenisz ATP-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a 2018-as világbajnok, Alexander Zverev a vb-újonc argentin Diego Schwartzman ellen diadalmaskodott három játszmában, így az utolsó fordulóban a világelső Novak Djokovics ellen kell bebiztosítania helyét az elődöntőben.

Az idei Roland Garroson pályafutása első GS-torna-elődöntőjébe jutó 28 éves argentin, és a nála öt évvel fiatalabb német találkozója a várakozásoknak megfelelően kezdődött: Zverev 40 perc alatt elvitte az első játszmát, miután kétszer is elvette Schwartzman adogatását, aki erre csak egyszer tudott válaszolni.

Ennek ellenére kettejük közül az ifjú német kezdte idegesebben a második szettet, és az 54 percig tartó játszma során szétesett az adogatójátéka: összesen 9 bréklabdát kínált Schwartzmannak, akinek elég volt kettőt kihasználni az egyenlítéshez, jöhetett a döntő játszma.

Ebben pedig egy csapásra elillant Zverev addig látott idegessége, adogatóként ezúttal pontot is alig engedett az argentinnak, akit 2:2-nél brékelt, sőt, 4:2-nél két labdája volt a dupla brékelőnyhöz, ám egyiket sem tudta kihasználni, végül azonban 5:3-nál első meccslabdáját értékesítve győzni tudott.

A látszat csal, Medvegyev (jobbra) örülhetett a győzelem után (Fotó: AFP)
A látszat csal, Medvegyev (jobbra) örülhetett a győzelem után (Fotó: AFP)

Az esti mérkőzésen aztán meglepetés született: a világelső Novak Djokovics két sima játszmában kikapott az orosz Danyiil Medvegyevtől. Az első fordulóban egyaránt győztes két játékos összecsapása viszonylag gyorsan lezajlott, hiszen az orosz alig másfél óra, mindössze 82 perc alatt elintézte a világelsőt.

Az első játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Medvegyev rákapcsolt, és sorozatban három adogatását is elvette a szerbnek, miközben hozta a sajátját, ami azt is jelentette, hogy elvitte a szettet 6:3-ra és a másodikban már 3:0-ra is vezetett, amikor Djokovics újra játékot tudott nyerni.

Ebből a hátrányból pedig már nem is igazán tudott visszajönni a szerb klasszis, aki így a második szettet is elvesztette 6:3-ra, ezzel pedig a Zverev elleni utolsó csoportmeccsén harcolhatja ki a továbbjutást a csoportból.

TOKIÓ 1970 CSOPORT
2. FORDULÓ
A. Zverev (német, 5.)–Schwartzman (argentin, 8.) 6:3, 4:6, 6:3
KÉSŐBB
Djokovics (szerb, 1.)–Medvegyev (orosz, 4.) 3:6, 3:6
A csoport állása: 1. Medvegyev 2 pont (4:0) 2. Djokovics 1 (2:2), 3. Zverev 1 (2:3), 4. Schwartzman 0 (1:4)

A csoportállás eldöntésekor elsőként a több nyert meccs számít – egy győzelem, egy pontot ér – azonos pontszám esetén két játékos esetén az egymás elleni eredmény dönt. A hárman állnak azonos pontszámmal, akkor a megnyert játszmák, majd a megnyert játékok százaléka dönt. Teljes holtverseny esetén a világranglista a döntő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik