Australian Open: S. Williams szájon vágta magát, de nyert

Vágólapra másolva!
2013.01.17. 03:58
Az elmúlt napok legfontosabb kérdésére pozitív választ adott Serena Williams. Az amerikai kiheverte az első körben összeszedett bokasérülését, és simán nyert a spanyol Garbine Muguruza ellen. Más kérdés, hogy ezúttal saját ütőjével találta szájon magát. Közben Jo-Wilfried Tsonga is magabiztosan jutott be a legjobb 32 közé.

Kirobbanó erőben van, szórakoztatja a közönséget és rengeteget veszekszik magával. Jo-Wilfried Tsonga nem változott sokat erre az idényre sem, aminek a semleges teniszszeretők kifejezetten örülnek, a francia játékos rajongói viszont annál kevésbé. Bár Tsonga évek óta a top négy sarkában lohol, az az érzésünk, hogy a közeljövőben nem sikerül betörnie közéjük.

Pedig majdnem minden adottsága megvan hozzá… Amióta megtalálta magának Andre Agassi korábbi erőnléti edzőjét, a szakmában utánozhatatlan Gil Reyest, a téli felkészülésekről rendre tökéletes állapotban kerül elő, ez azonban nem minden. Persze nem hátrány, ha valaki jól bírja a fizikai megpróbáltatásokat, hiszen a negyedik napra megérkezett Melbourne-be az igazi nyár, negyven fok közeli hőséggel és magas páratartalommal. Tsongát ez láthatóan egyáltalán nem is zavarta a Szoeda Go elleni második fordulós meccsen, saját hibái viszont annál inkább. Hiába hozta a tőle megszokott, látványos elemekkel színezett játékot, hiába vezette le a feszültséget egy elrontott bréklabdát követően viccesen, gyors fekvőtámaszokkal, mindez kicsit erőltetettnek tűnt, hiszen láthatóan nem volt kibékülve önmagával. Nem csoda, hogy 6:3-as vezetése után a második játszmában hamar brékhátrányba került, és komoly erőfeszítésébe került, hogy kiegyenlítsen. Végül két óra három perc alatt 6:3, 7:6, 6:3-mal továbbjutott a legjobb 32 közé.

Közben Serena Williams is belekóstolt a hamisítatlan ausztrál nyárba, na meg az ütőjébe. Bár a legutóbbi két Grand Slam-tornát megnyerő amerikai hölgy első fordulóban összeszedett bokasérülése egyáltalán nem látszott a mozgásán, megint „sikerült” kárt tennie magában. A vártnál nagyobb ellenállást kifejtő spanyol Garbine Muguruza elleni mérkőzés első szettjében Serena egyik emelését követően ütőjének tökéletesnek tűnő útja a saját száján ért véget csinos kis nyomot hagyva.

Ezt a szerencsétlen szituációt és Muguruza második szettet nyitó tizenkét perces szervagémét leszámítva nem hozott sok izgalmat a meccs, amelyet Serena 74 perc alatt végül 6:2, 6:0-ra nyert meg, és várhatóan a japán Morita Ajumi ellen sem lesz sokkal nehezebb dolga szombaton, ha csak nem tesz megint keresztbe magának…

„Ha nem lett volna elég, hogy kiment a bokám, ma még szájon is vágtam magam. Nem tudom, mi történik majd szombaton, remélem, csak ütök néhány nyerőt. Jobban van a bokám, mindent megtettünk azért, hogy tökéletes állapotba kerüljek erre a meccsre, és amikor reggel felébredtem, tényleg sokkal jobban éreztem magam” – magyarázta láthatóan felszabadultan Serena Williams, aki immár tizenhat mérkőzés óta veretlen Grand Slam-tornákon.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE 30 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ
Tsonga (francia, 7.)–Szoeda (japán) 6:3, 7:6, 6:3
Kohlschreiber (német, 17.)–Weintraub (izraeli) 6:2, 7:6, 6:4
Berankis (litván)–F. Mayer (német, 25.) 6:2, 6:3, 6:1
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Daniilidu (görög) 6:1, 6:0
S. Williams (amerikai, 3.)–Muguruza (spanyol) 6:2, 6:0
Kirilenko (orosz, 14.)–Peng Su-aj (kínai) 7:5, 6:2
Vinci (olasz, 16.)–Amanmuradova (üzbég) 6:3, 6:2
Vesznyina (orosz)–Lepchenko (amerikai, 21.) 6:4, 6:2
Morita (japán)–Beck (német) 6:2, 6:0
Hampton (amerikai)–Kumkhum (thaiföldi) 6:1, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik