MLS: Messi debütálása nézőcsúcsot hozott Amerikában

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 11:38
null
Sokan várták Lionel Messi bemutatkozását az Egyesült Államokban (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Paris Saint-Germaintől távozó hétszeres aranylabdás Lionel Messi a Cruz Azul elleni Ligák Kupája-mérkőzésen mutatkozott be új klubjában, az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miamiban, s az argentin klasszis a 94. percben szabadrúgásból győztes gólt szerzett. Messi bemutatkozásával már rögtön rekordot is döntött (a találkozó), ugyanis az a meccs lett a legnézettebb labdarúgó-mérkőzés az Egyesült Államokban.

 

Messi bemutatkozását nagy várakozás övezte új klubjában, hiszen a mérkőzést sztárok sora tekintette meg a helyszínen, ott volt például a társtulajdonos David Beckham mellett az összesen 37-szeres Grand Slam-győztes Serena Williams, a négyszeres NBA-bajnok LeBron James vagy éppen Kim Kardashian is.

Azonban nemcsak a helyszínen, hanem a televízióképernyők előtt is sok embert vonzott a találkozó, olyannyira, hogy a sportsbusinessjournal.com összegzése szerint ez lett a legnézettebb labdarúgó-mérkőzés a találkozót közvetítő Apple Tv-n, hiszen összesen 2.8 millióan nézték a meccset, míg spanyol nyelven 1.75 millióan követték azt az Univision/TUDN-en, ezzel a legnézettebb spanyol nyelvű meccs lett, míg az ötödik legnépszerűbb MLS-közvetítés nyelvtől függetlenül.

Eközben a talkSport már azt írja, hogy az Inter Miami–Cruz Azul mérkőzés lett az Egyesült Államok történetének legnézettebb labdarúgó-mérkőzése 12.5 millió nézővel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik