S. Williams hároméves felfüggesztettet kapott

Vágólapra másolva!
2009.11.30. 15:32
Címkék
A világelső Serena Williams 53 ezer fontos pénzbüntetést, és három évre szóló eltiltást kapott a US Openről, ez utóbbi büntetést 2011 végéig felfüggesztették. Az esetet az váltotta ki, hogy a szeptemberi amerikai tornán vehemensen reklamált az egyik vonalbírónál.

 

Serena Williams legalább 53 ezer fontot kénytelen fizetni reklamálása miatt (fotó: Action Images - archív)
Serena Williams legalább 53 ezer fontot kénytelen fizetni reklamálása miatt (fotó: Action Images - archív)

Serena Williams rekordösszegű pénzbírságot kapott, miután a szeptemberi US Open elődöntőjében, a Kim Clijsters elleni mérkőzésen vehemensen reklamált a szerinte téves ítéletet hozó vonalbírónál.  

A büntetés értelmében az amerikai teniszezőt három évre eltiltják a US Opentől és pénzbüntetése is a kétszeresére, 106 ezer fontra emelkedik, amennyiben 2011 végéig ismét sor kerül hasonló incidensre.

Az 53 ezer fontos bírság így is a legnagyobb a Grand Slam tornák történetében, korábban Jeff Tarango 1995-ös, 38 ezer fontos büntetése volt a legmagasabb.

Serena Williams dühét egyébként az váltotta ki, hogy 4:6, 5:6-os állásnál véleménye szerint a vonalbíró tévesen ítélt lábhibát ellene, amely meccslabdát eredményezett riválisának, Kim Clijstersnek. Az eset után az ütőjével mérgesen hadonászva reklamált a vonalbírónál, annyira vehemensen, hogy pontlevonással sújtották, amely értelemszerűen a vereségét jelentette.

„Tisztáznom kell a fiatalok előtt, hogy nem viselkedtem megfelelően. Akár nyersz, akár vesztesz, semmilyen esetben sem szabad úgy reagálni, ahogyan azt én tettem" – nyilatkozta bocsánatkérően az eset után néhány nappal az amerikai világsztár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik