Czink Melinda két szoros játszma után jutott a második körbe Estorilban

Vágólapra másolva!
2009.05.05. 15:55
Czink Melinda két szoros játszmát megnyerve 7:5, 7:5-re legyőzte a spanyol Eva Fernández-Bruguest az estorili női tenisztorna első fordulójában. A magyar lány a következő körben a hatodik helyen kiemelt orosz Jekatyerina Makarovával találkozik.
Czink győzelemmel kezdett a portugál salakon
Fotó: Imago
Czink győzelemmel kezdett a portugál salakon
Czink győzelemmel kezdett a portugál salakon
Fotó: Imago
Czink győzelemmel kezdett a portugál salakon

PÁROSBAN CSAK MAROSINAK MENT

Párosban nem jutott be a második fordulóba Czink Melinda az estorili női tenisztornán, a magyar teniszezőnő a dél-afrikai Natalie Grandin oldalán nagy csatában szenvedett vereséget az Alexandra Dulgheru, Neuza Silva román, portugál kettőstől.

Marosi Katalin Czinkkel ellentétben továbbjutást ünnepelhetett, miután a kanadai Sharon Fichmannal az oldalán két szettben legyőzte a Julija Bejgelcimer, Chanelle Scheepers ukrán, dél-afrikai kettőst. Marosiék a második körben a második helyen kiemelt Shahar Peer, Jan Zse izraeli, kínai kettőssel találkoznak majd.
Czink ellenfele az estorili torna első fordulójában Eva Fernández-Brugues volt, aki a 256. helyén áll a legfrissebb világranglistán. A 23 éves spanyol hölgy a selejtezőből került a portugál torna főtáblájára.

Fernández-Brugues rendkívül összeszedetten kezdte az első játszmát, nagyon figyelt az adogatásaira (74 százalékban ütötte be az első szerváit), és koncentrált játékkal meglepte az esélyesebb magyar lányt. Fernández-Brugues 2:1-re, majd 4:2-re is vezetett, azonban Czink a folytatásban kiegyenlített, 5:5 után brékelt, majd megnyerte a szettet.

A spanyol lány a folytatásban is hozta selejtezőbeli formáját, és önmagához képest jól teniszetett. Czink ugyan sok ászt ütött, ám sokat is rontott (kettős hibáinak száma tíz felett volt), viszont fogadásokban határozottabbnak tűnt.

A magyar versenyző elhúzott 2:0-ra, ám a második játszma is szorosan alakult: 4:3 után Fernández-Brugues elvesztette az adogatását, de rögtön visszanyerte, sőt ki is egyenlített (5:5). A második szettben egyébként két brékpontjából kettőt megcsinált. Czink sokkal könnyebbé tehette volna az összecsapást a maga számára, ha saját hasonló statisztikáján javít (nyolcból kettő).

6:5-nél Czink kihasználatlanul hagyott egy játszmalabdát, azonban a következő lehetőségnél már nem tévesztett, így 7:5, 7:5-re megnyerte a mérkőzést, és a második fordulóba jutott.

A következő körben a hatodik helyen kiemelt orosz Jekatyerina Makarovával találkozik, aki a cseh Petra Cetkovskát verte meg két szettben.

WTA-TORNA, ESTORIL OPEN, ESTORIL (220 000 dollár, salak)

EGYES, 1. FORDULÓ
Czink (magyar)–Fernández-Brugues (spanyol) 7:5, 7:5
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Lisicki (német, 4.)–Flipkens (belga) 6:2, 6:2
Makarova (orosz, 6.)–Cetkovská (cseh) 6:4, 6:3
Peer (izraeli, 7.)–Larcher de Brito (portugál) 4:6, 6:0, 6:0
Ani (észt)–Piedade (portugál) 6:0, 7:6
Wickmayer (belga)–Kvitová (cseh, 5.) 6:2, 6:4
Bovina (orosz)–Kudrjavceva (orosz) 6:1, 6:3
Salerni (argentin)–Coin (francia) 6:4, 6:4
MÁR KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Benesová (cseh, 1.)–Silva (portugál) 6:4, 5:7, 6:4
Groth-Gajdosová (szlovák)–Johansson (francia) 1:6, 6:1, 6:1
Grönefeld (német, 8.)–Parmentier (francia) 1:6, 6:3, 7:6
Barrois (német)–Joao Koehler (portugál) 7:6, 6:0
PÁROS, 1. FORDULÓ
Marosi, Fichman (magyar, kanadai)–Bejgelcimer, Scheepers (ukrán, dél-afrikai) 6:3, 6:2
Dulgheru, Silva (román, portugál)–Czink, Grandin (magyar, dél-afrikai) 6:2, 4:6, 10–5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik