Czink Melinda bravúros győzelmet aratott Aljona Bondarenko felett

Vágólapra másolva!
2009.01.05. 08:37
A brisbane-i női tenisztorna első fordulójában Czink Melinda két szettben, 7:6, 6:1-re verte meg a világranglista 33. helyezettjét, az ukrán Aljona Bondarenkót. A magyar játékos következő ellenfele a harmadik helyen kiemelt francia Marion Bartoli lesz.
Czink Melinda remekül játszott
Fotó: Imago (archív)
Czink Melinda remekül játszott
Czink Melinda remekül játszott
Fotó: Imago (archív)
Czink Melinda remekül játszott

Három selejtezőmérkőzést megnyerve harcolta ki a jogot Czink Melinda, hogy a főtáblán is megmutassa, mire képes. A magyar lány a brisbane-i tenisztorna első fordulójában sem rezelt be, és viszonylag simán, két szettben verte meg Aljona Bondarenkót.

Pedig az előző meccse igen hosszúra sikerült Czinknek, aki a kínai Jen Cét 6:4, 4:6, 7:5-re múlta fölül, az ukrán ellen azonban nem látszódtak a fáradtság jelei a magyar lányon.

Az első szett elején oda-vissza megbrékelték egymást, majd továbbra is fej-fej mellett haladva érkeztek a rövidítéshez. Mentálisan pedig Czink volt az erősebb: 7–3-ra behúzta a tie breaket.

Már az egy megnyert szett is dicséretes teljesítmény lett volna a Czinktől, ám amit a második játszmában csinált, arra nehéz szavakat találni.

Igen rég volt, hogy egy magyar teniszező szinte nullra verjen meg egy, a teniszvilágban magasan jegyzett riválist. Most azonban ez történt.

Czink a második szettben mindössze egy játékot engedélyezett a világranglistán 33. Bondarenkónak, s 1 óra 20 perc játék után bejutott a torna második fordulójába, ahol a harmadik helyen kiemelt francia Marion Bartoli lesz az ellenfele.

WTA-TORNA, BRISBANE (kemény pálya, 220 ezer dollár)

NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Czink–A. Bondarenko (ukrán) 7:6 (7–3), 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik