Szávay útjában a Williams-testvérek, Nadal előtt salakspecialisták

Vágólapra másolva!
2008.08.21. 22:15
Izgalmas viadalnak ígérkezik az idei US Open: mindkét nem versenyében kiegyensúlyozott, erős mezőny gyűlt össze. A hölgyeknél az orosz Marija Sarapova a nagy hiányzó, aki vállsérülés miatt a pekingi olimpián sem állt rajthoz, és valószínűleg az egész hátralévő idényt kihagyja. Szávay Ágnes, ha nyer, mindkét Williams-testvérrel szembe találhatja magát. Ám az elmúlt hónapok sikertelensége után az is bravúr lenne, ha az első testvérig eljutna.
Szávay Ágnes egy szabadkártyás amerikai tini ellen kezd – illene győznie
Fotó: MTI/Fered Beckham
Szávay Ágnes egy szabadkártyás amerikai tini ellen kezd – illene győznie
Szávay Ágnes egy szabadkártyás amerikai tini ellen kezd – illene győznie
Fotó: MTI/Fered Beckham
Szávay Ágnes egy szabadkártyás amerikai tini ellen kezd – illene győznie

Elkészült az év utolsó Grand Slam-tornájának, az US Opennek a sorsolása. Az orosz Marija Sarapova kivételével az egész teniszelit felvonul, és mindegyik ágon nagyjából kiegyensúlyozott a mezőny.

A hölgyek között a szerb Ana Ivanovics ága talán valamivel nehezebbnek ígérkezik. A Williams-testvérek, a mostanában meggyőző formában teniszező orosz Dinara Szafina és a szebb napokat látott francia Amelie Mauresmo is a mezőny ezen részében található és a világranglistán jelenleg 14. Szávay Ágnes is.

A magyar teniszező az amerikaiak 17 éves tehetsége, a szabadkártyával induló, WTA-torna főtábláján még sohasem szereplő Gail Brodsky ellen kezd.

Ha sikerrel veszi ezt az akadályt, valószínűleg az olasz Tatiana Garbin ellen játszik, és ha őt is legyőzi, a cseh Nicole Vaidisová kerülhet az útjába.

Ha ellene is nyer, akkor találkozhat a Williams-testvérekkel – először Serenával, utána Venusszal. Viszont lássuk be, az idén mutatott formája alapján már a cseh teniszező elleni győzelem is bravúr lenne. Reméljük, ránk cáfol.

A férfiak mezőnyében az újdonsült olimpiai bajnok spanyol Rafael Nadal ágán olyan salakspecialisták nehezíthetik az új király útját a döntőig, mint az argentin David Nalbandian, vagy a spanyol David Ferrer.

Utóbbi azonban – ha jól szerepel – Nadal előtt minden bizonnyal szembe találja magát a kemény borításon kiváló brit Andy Murrayjel.

Ne feledkezzünk meg a mostanában győzelmet győzelemre halmozó fiatal tehetségről, az argentin Juan Martin Del Potróról sem, aki többek között Andy Roddick skalpját is begyűjtötte a washingtoni torna döntőjében.

Az idén gyengélkedő, és világranglista elsőségétől is megfosztott svájci Roger Federernek a legjobb négyig viszonylag sima útja lesz, ott azonban a papírforma szerint az Andy Roddick–Novak Djokovics párharc győztesével kerül szembe. Egyik variáció sem ígérkezik sétagaloppnak.

Ezek persze mind csak találgatások, de az biztos, hogy izgalmas csatál várhatók mindkét nem versenyében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik