Torontói diadalával újabb lépést tett a világelsőség felé Nadal

Vágólapra másolva!
2008.07.27. 21:45
Újabb lépést tett a világelsőség felé Rafael Nadal, miután a Mestersorozat hatodik állomásán, Torontóban is diadalmaskodni tudott. A döntőben a német Nicolas Kiefert verte meg 6:3, 6:2-re. A spanyol ezzel a sikerével 300 pontnál kisebbre csökkentette hátrányát a világelső Roger Federerrel szemben.
Nadalt ezúttal sem lehetett megállítani
Foró: Reuters
Nadalt ezúttal sem lehetett megállítani
Nadalt ezúttal sem lehetett megállítani
Foró: Reuters
Nadalt ezúttal sem lehetett megállítani
Rafael Nadal legutóbbi négy tornáján a végső győzelemig menetelt, ráadásul eddigi mindhárom Nicolas Kiefer elleni mérkőzését megnyerte (mindre az idén került sor), így toronymagas esélyesnek számított a torontói döntőben.

A nem kiemeltként a fináléba jutó Kiefer 2:2-ig állta a sarat, ekkor első alkalommal jutott bréklabdához Nadal, amit rögtön ki is használt a spanyol.

5:3-nál ezt újra megtette, így az övé lett az első szett, amelyben a statisztika szerint ugyanannyi nyerőt ütöttek mindketten, a német viszont valamivel több önhibát vétett, valamint a második szervái után csak nagyon kis százalékban nyerte meg a pontot. A legfontosabb persze az volt, hogy Nadal mindkét bréklabdáját kihasználta.

A második játszma hasonlóan kezdődött, mint az első, itt is az ötödik játék jelenthette volna a fordulópontot, de 2:2-nél Nadal nagy nehézségek után végül hozni tudta adogatójátékát.

Nem úgy Kiefer, akinek ezúttal 3:2-nél hagyott ki a figyelme, és ezt a spanyol könyörtelenül ki is használta.

5:2-nél Nadalnak – aki a hálónál ezen a délutánon hibátlan maradt (10/10) –, negyedszer is alkalma nyílt elvennie ellenfele szervajátékát, és ez negyedszer is sikerült neki.

A 22 éves spanyol ezzel pályafutása harmincadik tornagyőzelmét aratta, és május óta továbbra is veretlen (akkor a római mesterversenyen verte meg a második fordulóban honfitársa, Juan Carlos Ferrero).

ATP-TORNA, TORONTO

DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.)–Kiefer (német) 6:3, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik