Ivanovics a világelsőség mellett a Roland Garros serlegét is megszerezte

Vágólapra másolva!
2008.06.07. 17:11
Ana Ivanovics győzelmével zárultak a 2008-as Roland Garros női egyesének küzdelmei, miután a szerb szépség 6:4, 6:3-ra verte a fináléban Dinara Szafinát. Az orosz teniszező ezúttal túl idegesen játszott, és a fontos pontokat rendre elvesztette. Ivanovics teljes sikerrel zárta ezt a hetet, hiszen nemcsak a Garros serlegét, hanem a világelsőséget is megszerezte.
Ivanovicsot Szafina sem tudta megállítani
Foitó: Reuters
Ivanovicsot Szafina sem tudta megállítani
Ivanovicsot Szafina sem tudta megállítani
Foitó: Reuters
Ivanovicsot Szafina sem tudta megállítani

Nem kezdte túl jól élete első Grand Slam-döntőjét Dinara Szafina, ugyanis 4:1-re elengedte ellenfelét. Ezt már párszor eljátszotta az idei Garroson, hiszen Sarapova és Gyementyjeva ellen is elbukta a nyitó szettet.

Jó szokásához híven azonban nem adta fel még kettős brékhátrányban sem, és három gémet megnyerve zsinórban, kiegyenlített.

4:4 után után viszont ismét Ana Ivanovics koncentrált jobban, és miután hozta saját szervajátékát, elvette Szafináét, ezzel 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második játszmában ismét hamar – 1:1-nél – brékelte az oroszt a második helyen kiemelt Ivanovics. Ezt követően pedig ha nem is mindig simán, de hozta a saját adogatójátékait. Sőt!

4:2-nél ismét brékelhetett volna, de végül egy vitatott pontnál – a székéből leszaladó játékvezető felülbírálta a vonalbírót és Szafinának adta a pontot – tévedett pár centit, így Szafina nem került még nagyobb hátrányba.

A szerb szépségnek viszont nem akadt más dolga, mint kétszer hozni saját szervagémjét.

Mint kiderült erre nem is volt szükség, hiszen 5:3 után három brék- és mérkőzéslabdához jutott és rögtön az elsővel élt is.

Összességében teljesen megérdemelten nyerte meg a tornát a még mindig csak húsz éves teniszező.

Ezzel Ivanovics karrierje első Grand Slam-tornáját nyerte meg, de Szafina is minden dicséretet megérdemel, hisz nem akármilyen menetelés után jutott el a fináléba.

Ivanovics duplán boldog lehet, hiszen hétfőtől az ő nevével kezdődik a női világranglista.


EREDMÉNY

DÖNTŐ, NŐI EGYES
Ivanovics (szerb, 2.)–Szafina (orosz, 13.) 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik