Szávay Berlinben Ivanoviccsal találkozik a legjobb nyolc között

Vágólapra másolva!
2008.05.08. 20:42
Nem alakult minden a papírforma szerint a Berlinben zajló 1,34 millió dollár összdíjazású WTA tornán. A számunkra legörömtelibb eredmény, hogy a 10. helyen kiemelt Szávay Ágnes két szettben (7:5, 7:5) legyőzte a Marion Bartolit (8.) és ezzel már a legjobb nyolc között tudhatja magát, ahol Ana Ivanoviccsal találkozik majd. Meglepetésre Justin Henin és Szvetlana Kuznyecova egyaránt elbúcsúzott a további küzdelmektől.
Ana Ivanovics (képen) két és fél órás küzdelemben győzte le az osztrák Sybille Bammert
Foto: Action Images
Ana Ivanovics (képen) két és fél órás küzdelemben győzte le az osztrák Sybille Bammert
Ana Ivanovics (képen) két és fél órás küzdelemben győzte le az osztrák Sybille Bammert
Foto: Action Images
Ana Ivanovics (képen) két és fél órás küzdelemben győzte le az osztrák Sybille Bammert

Magyar szempontból tökéletesen alakultak az események a berlini 1,34 millió dollár összdíjazású női tenisztornán. Szávay Ágnes két szettben, 7:5, 7:5 arányban legyőzte Marion Bartolit, ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A mérkőzés nem indult könnyen, a francia már 5:2-re is vezetett, sőt szettlabdája is volt. Ági azonban hárította, és sokadszorra bizonyítva tartását 7:5-re hozta az első játszmát. A második szettben a magyar klasszis javított szerváin és viszonylag simábban, szintén 7:5-re nyert. Ha formáját sikerül átmenteni a következő meccsekre is, akár a döntőbe jutás vagy a végső győzelem sem elképzelhetetlen.

Ellenfele negyeddöntőben a szerb Ana Ivanovics (2.) lesz, akivel eddig mindössze egyszer találkozott, méghozzá 2007 decemberében, a II. Keno Teniszgálán. A 20 esztendős belgrádi lány igencsak megszenvedett az osztrák Sybille Bammer ellen. Egy rendkívül kiegyenlített, a végletekig kiélezett találkozón végül 7:5, 4:6, 6:4 arányban múlta felül ellenfelét.

Az első szett elején mindkét hölgy kétszer is elvesztette saját adogatását, majd ezt követően 6:5-ös állás után Ivanovics a legjobbkor, immáron harmadszor brékelte Bammert, ezzel 7:5-re nyerte a játszmát.

A folytatást is a kiélezett csata jellemezte, mind a szerb, mind az osztrák lány elveszítette adogatását. 4:3-as állásnál Bammer két bréklabdát is hárított és végül megnyerte adogatójátékát. Ezt követően nem hibázott és 6:4-re megnyerte a második szettet.

A döntő játszmában Ivanovics pontosabban, koncentráltabban teniszezett, 5:2-re elhúzott, és végül 6:4-re hozta a szettet, és ezzel a mérkőzést is.

A torna mai játéknapján Justin Henin kiesése jelentette a legnagyobb meglepetést. A világelső az első szettet még 7:5-re hozta, azonban a folytatásban a 13. helyen kiemelt Dinara Szafina feltámadt, és 6:3-ra nyert. A döntő játszmában már csak a 22 éves orosz lány volt a salakon, és 6:1-re leiskolázta Henint.

A világelső sorsára jutott a 3. helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecova is, aki szintén három játszmában szenvedett vereséget a 15. helyen kiemelt Alona Bondarenkótól.

BERLIN

A NYOLCADDÖNTŐ EREDMÉNYEI
Henin (belga)–Szafina (orosz) 7:5, 3:6, 1:6
Radwanska (lengyel)–S. Williams (amerikai) 3:6, 1:6
Kirilenko (orosz)–Jankovics (szerb) 2:6, 4:6
Bammer (osztrák)–Ivanovics (szerb) 5:7, 6:4, 4:6
Gyementyjeva (orosz)–Dusevina (orosz) 7:5, 6:3
Kuznyecova (orosz)–Bondarenko (ukrán) 6:1, 2:6, 2:6
Bartoli (francia)–Szávay (magyar) 5:7, 5:7
Dulko (argentin)–Azarenka (fehérorosz) 3:6, 1:6

BERLIN

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Szávay (magyar)–Ivanovics (szerb)
Szafina (orosz)–S. Williams (amerikai)
Bondarenko (ukrán)–Azarenka (fehérorosz)
Gyementyjeva (orosz)–Jankovics (szerb)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik