Marija Sarapova feltette a koronát ausztráliai teljesítményére

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 07:24
Marija Sarapova nyerte az Australian Open döntőjét, így pályafutása harmadik Grand Slam-sikerét könyvelhette el. Az ötödik helyen kiemelt orosz teniszező a döntőben 7:5, 6:3-ra verte a szerb Ana Ivanovicsot, így játszmaveszteség nélkül játszotta végig a tornát.
Marija Sarapova harmadik Grand Slam-tornagyőzelmét aratta
REuters
Marija Sarapova harmadik Grand Slam-tornagyőzelmét aratta
Marija Sarapova harmadik Grand Slam-tornagyőzelmét aratta
REuters
Marija Sarapova harmadik Grand Slam-tornagyőzelmét aratta

SARAPOVA ÚTJA A GYŐZELEMIG

1. FORDULÓ
Kostanic Tosic (szerb) 6:4, 6:3
2. forduló
Davenport (amerikai) 6:1, 6:3
3. forduló
Vesznyina (orosz) 6:3, 6:0
4. forduló
Gyementyijeva (orosz, 11.) 6:2, 6:0
Negyeddöntő
Henin (belga, 1.) 6:4, 6:0
Elődöntő
Jankovics (szerb, 3.) 6:3, 6:1
Mind Marija Sarapova, mind Ana Ivanovics meggyőző teljesítménnyel jutott el az Australian Open döntőjéig, hiszen az orosz klasszis minden meccsét két játszmában nyerte, a szerb kiválóság pedig csak Daniela Hantuchová ellen, az elődöntőben kényszerült három szettre.

Azt már előre tudni lehetett, hogy új győztest avatunk a tornán, hiszen korábban sem Sarapova, sem Ivanovics nem nyert még Melbourne-ben. Előbbinek ugyan már volt két Grand Slam-győzelme, ám utóbbi „csak” döntőig jutott el.

A mérkőzés végül Sarapova sikerét hozta, az ötödik helyen kiemelt játékos ezúttal sem vesztett játszmát, és végül 91 perc alatt befejezte a meccset.

A korábbi világelső Sarapova hozta az első bréket a meccsen, ezzel vezetett 3-2-re, és úgy tűnt, könnyű győzelmet arat. Igaz, Ivanovicsnak egyszer sikerült elnyernie az ő adogatását, ám utána ő is hibázott, és az első játszma végül 7:5-ös Sarapova-sikert hozott.

A második szettben 3:3-ig együtt haladtak a felek, ekkor az orosz játékos elvette ellenfele adogatását, onnan pedig már magabiztosan hozta a játszmát.

TENISZ, AUSTRALIAN OPEN

NŐI EGYES, DÖNTŐ
Sarapova (orosz, 5.) Ivanovics (szerb, 4.) 7:5, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik