Szávay Ágnesnek női párosban is egy mérkőzésig tartott a torna

Vágólapra másolva!
2008.01.17. 10:14
Az egyéni kiesés után női párosban sem sikerült javítania Szávay Ágnesnek az ausztrál nyílt terniszbajnokságon, lévén az orosz Marija Kirilenko oldalán szettet sem nyert csütörtökön Lindsay Davenport és Daniela Hantuchova ellen. Így a magyar játékos már csak a vegyes párosban bízhat, amelyben az indiai Leander Paes társaként szerepel.
Szávay Ágnes női párosban is búcsúzott
Szávay Ágnes női párosban is búcsúzott
Szávay Ágnes női párosban is búcsúzott
Szávay Ágnes női párosban is búcsúzott

Szávay a tavalyi utolsó Grand Slam-tornán, a US Openen a legjobb négyig jutott női párosban, igaz akkor még a cseh Vladimira Uhlirova volt a partnere. Idén az év elején Gold Coaston az orosz Dinara Szafinával maradt veretlen, így okkal bízhattunk abban, az Australian Openen is sikeres lesz.

A magyar teniszezőnő a páros-világranglista 22., míg a roppant csinos Kirilenko a 35. helyén áll, míg Hantuchova a 45. pozíciót mondhatja magáénak. A nemrég visszatért Davenport ugyan jelenleg nem szerepel a lajstromban, de korábban már 36 (!) tornát nyert párosban, vagyis ebben a műfajban is a legkiválóbb versenyzők közé tartozik. Melbourne-ben 1993 óta mindig eljutott legalább a harmadik körig, hatszor lépett pályára a fináléban.

A csütörtöki összecsapás sajnos a vártnál kevesebb izgalmat hozott: az első szettet 6:2-re nyerte meg az amerikai-szlovák kettős. A folytatás már szorosabban alakult, a második játszma elején Szávayék brékelőnybe kerültek, de a magyar játékos 4:3-nál elbukta szerváját, majd ugyanez történt 5:6-nél is.

Szávay így már csak vegyespárosban maradt versenyben, ahol az indiai Leander Paesszal az oldalán pénteken lép pályára az első fordulóban a cseh Renata Voracova, David Skoch duó ellen.

AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN)

NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Davenport, Hantuchova (amerikai, szlovák) Szávay, Kirilenko (magyar, orosz, 11.) 6:2, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik