Nalbandian Ferrer ellen jobban megizzadt, mint a világelső ellen

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 00:39
A 2,08 millió euró összdíjazású párizsi férfi tenisztornán kialakult a legjobb négy mezőnye. A Mestersorozat utolsó állomásán Rafael Nadal, David Nalbandian, Markosz Bagdatisz és Richard Gasquet jutott az elődöntőbe.
Ezúttal Ferrer volt Nalbandian áldozata
Reuters
Ezúttal Ferrer volt Nalbandian áldozata
Ezúttal Ferrer volt Nalbandian áldozata
Reuters
Ezúttal Ferrer volt Nalbandian áldozata

A Mestersorozat utolsó állomásán kialakult a legjobb négy mezőnye. Ezek szerint Bagdatisz Nadallal, míg Gasquet Nalbandiannal küzdhet meg a döntőbejutásért. Párizsban valószínűleg sokakat foglalkoztat, hogy ki lesz a verseny győztese, ám az igazi tét más. A hátralévő három mérkőzés dönt arról, hogy melyik teniszező lehet ott nyolcadikként az évadzáró sanghaji Mesterek Kupáján.

Erre most már mindössze két versenyzőnek, Gasquet-nak és Bagdatisznak van esélye. Az erőviszonyokat figyelembe véve a franciának áll a zászló, ha az elődöntőben megveri Nalabandiant, biztos ő utazhat Kínába.

A másik ágon Bagdatisznak mindenképp meg kell vernie Nadalt (ami ugye nem lesz egyszerű feladat), s emellett imádkoznia kell a francia bukásáért. Persze még ez sem biztosítaná a sikert a ciprusi számára: a döntőbeli vereség szintén azt jelentené, hogy lemarad az ázsiai viadalról.

A nap győztese egyéként Fernando Gonzalez, aki Nadal Mihail Juzsnyij felett aratott győzelmének köszönhetően 1998 óta az első chilei, aki kvalifikálta magát a Mesterek Kupájára. Akkor Marcelo Rios képviselte a dél-amerikai országot.

2,08 MILLIÓ EURÓ ÖSSZDÍJAZÁSÚ FÉRFI TENISZTORNA, PÁRIZS

NEGYEDDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 2.)-Juzsnyij (orosz) 6:4, 6:2
Nalbandian (argentin)-Ferrer (spanyol, 5.) 7:6 (7-3), 6:7 (3-7), 6:2
Bagdatisz (ciprusi)-Robredo (spanyol, 8.) 6:4, 6:4
R. Gasquet (francia, 10.)-A. Murray (brit, 15.) 6.3, 0-6, 6-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik