A szenzációs David Nalbandian esélyt sem adott Rafael Nadalnak

Vágólapra másolva!
2007.10.19. 18:38
Sokkoló győzelmet aratott David Nalbandian a 2,45 millió dollár összdíjazású, madridi fedettpályás férfi tenisztornán, miután két sima játszmában verte a világranglista második helyezettjét, Rafael Nadalt. A harmadik helyen kiemelt Novak Djokovics a horvát Mario Ancicnál bizonyult jobbnak.
Rafael Nadal gyorsasága ezúttal kevésnek bizonyult
Reuters
Rafael Nadal gyorsasága ezúttal kevésnek bizonyult
Rafael Nadal gyorsasága ezúttal kevésnek bizonyult
Reuters
Rafael Nadal gyorsasága ezúttal kevésnek bizonyult

Kevesebb mint 24 óra alatt másodszor lépett pályára Rafael Nadal. A kevés pihenő és az ellenfél - nevezetesen David Nalbandian - tökéletes játéka pedig a spanyol kiválóság idő előtti búcsúját jelentette a madridi tornától.

Nalbandian nagy meglepetésre két játszmában, 6:1, 6:2-re verte a hazai közönség előtt szereplő Nadalt, és jutott a torna elődöntőjébe.

Az argentin játékos végig hallatlanul pontosan és nagyon keményen játszott az alapvonalon, a második helyen rangsorolt riválisa pedig ezúttal a megszokottnál sokkal többet hibázott.

A legjobb négy között Novak Djokovics lesz Nalbandian ellenfele. A szerb kiválóság Mario Ancicot győzte le, szintén két szettben.

Az elsőben még tartotta magát a horvát játékos - ezt a szettet mindössze rövidítésben veszítette el Ancic. A folytatásban azonban már nem volt kegyelem, Djokovics meggyőző játékkal jutott az elődöntőbe.

ATP-MESTERTORNA, MADRID

EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Nalbandian (argentin)-Nadal (spanyol, 2.) 6:1, 6:2
Djokovics (szerb, 3.)-Ancic (horvát) 7:6 (7-2), 6:2
Federer (svájci, 1.)-Lopez (spanyol) 7:6 (7-4), 6:4

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Federer (svájci, 1.) Kiefer (német) v. F. Gonzalez (chilei, 5.)
Nalbandian (argentin) Djokovics (szerb, 3.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik