Szávay egyesben simán kikapott, párosban meccs nélkül finalista

Vágólapra másolva!
2007.04.28. 14:04
Felemás napot zárt Szávay Ágnes a 175 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztornán. Egyesben simán, 57 perc alatt veszített Gisela Dulko ellen a legjobb négy között. Párosban viszont Vladimira Uhlirova oldalán bejutott a vasárnapi fináléba a magyar tehetség, igaz ehhez az ellenfél visszalépése miatt egyetlen labdamenetet sem kellett nyerni…
Szávay Ágnes nem jutott be a döntőbe egyesben
NS-archív (Czerkl Gábor)
Szávay Ágnes nem jutott be a döntőbe egyesben
Szávay Ágnes nem jutott be a döntőbe egyesben
NS-archív (Czerkl Gábor)
Szávay Ágnes nem jutott be a döntőbe egyesben

Az egyéni viadal elődöntője előtt sokan abban reménykedtek, Szávay folytatja menetelését, s vasárnap a végső elsőségért is megküzdhet. Ellenfele, a 22 éves Gisela Dulko jelenleg 50. helyen áll a világranglistán, így esélyesebbnek tűnt, noha még sohasem nyert egyéni WTA-torna döntőjében.

A Római Teniszakadémián azonban gyorsan kiderült, a magyar drukkerek reménye nem válhat valóra, Dulko már 1:1 után brékelt, s folyamatosan kézben tartotta az irányítást, s gyorsan, 25 perc alatt jutott szettelőnyhöz.

A folytatás sasjnos még egyoldalúbb lett, az argentin szépség 3:0-ra elhúzott. Szávay ekkor szépített, de többre már nem futotta. A sokat rontó magyar tinédzser 1:5-nél két bréklabdát is elpuskázott, ennek egyenes következményeként pillanatokkal később be is fejeződött az elődöntő.

Szávay Ágnes így is minden dicséretet megérdemel, s vasárnap még javíthatja is mérlegét. Az egyesben pénteken vereséget szenvedő görög Eleni Daniilidu ugyanis szombaton lábizomgörcs miatt visszalépett a párostól, így a német Jasmin Wöhr magára maradt a Szávay, Uhlirova duóval szemben…

GAZ DE FRANCE BUDAPEST GRAND PRIX (175 EZER DOLLÁR), ELŐDÖNTŐ

EGYES
Gisela Dulko (argentin, 6.) Szávay Ágnes 6:2, 6:1
PÁROS
Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova (magyar, cseh) Eleni Daniilidu, Jasmin Wöhr (görög, német) játék nélkül
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik