Nadal és Roddick csap össze az elődöntőben Indian Wellsben

Vágólapra másolva!
2007.03.16. 12:08
A csütörtöki játéknapon az egyik ágon véget értek a negyeddöntők a férfiaknál az Indian Wellsben megrendezett Pacific Life Openen. A Chelát verő Nadal a Ljubicicen túllépő Roddickel találkozik majd. A nőknél Li-Hantuchova és Bammer-Kuznyecova párosítások következnek a döntőért.
Nadal megszenvedett a továbbjutásért, és immár tornagyőzelemre tör
Nadal megszenvedett a továbbjutásért, és immár tornagyőzelemre tör
Nadal megszenvedett a továbbjutásért, és immár tornagyőzelemre tör
Nadal megszenvedett a továbbjutásért, és immár tornagyőzelemre tör

A második kiemelt spanyol Nadalt a negyeddöntőben az argentin Chelával hozta össze a sors. A mérkőzésen az alapvonalról mindketten kiváló tenyeresjátékot mutattak be, de Nadal a döntő pillanatokban mindig hibára tudta kényszeríteni Chelát, s végül két játszmában ugyan, de meglepően szoros meccsen tudott csak felülkerekedni ellenfelén.

„Chela ellen nem könnyű játszani. Rengetegszer vált ritmust, ami nagyon zavaró tud lenni. Azt hiszem nem ez volt életem mérkőzése, de a lényeg, hogy nyertem.” – nyilatkozta Nadal.

A spanyolnak a tavalyi wimbledoni, Federer ellen elveszített finálé óta egy tornán sem sikerült beverekednie magát a döntőbe. Az amerikai Andy Roddick ellen következő mérkőzése is idén csupán a második elődöntője lesz. Ennek ellenére tény, hogy egyre inkább formába lendül, s bízhat a győzelemben Federer idejekorán való búcsúja után.

A másik negyeddöntőben Andy Roddicknek még Rafael Nadalnál is jobban meg kellett szenvednie a horvát Ljubicic ellenében.

Az amerikai ás a horvát meccse a végletekig kiélezett volt, az első játszmában 9-7, a másodikban 10-8 lett a tie break végeredménye az amerikai javára. Roddick elsősorban kitűnő szervajátékának köszönheti menetelését, hiszen még senkinek nem volt a tornán break-lehetősége vele szemben. Roddick most 12 ászra volt képes.

A férfiaknál a másik ágon a negyeddöntők helyi idő szerint pénteken következnek: a brit Andy Murray a német Tommy Haas-szal, míg a szerb Djokovics a spanyol Ferrerrel találkozik.

A hölgyeknél az orosz Kuznyecova nagy csatában, háromjátszmás mérkőzésen múlta felül a kiváló formában lévő Vajdisovát. A cseh lány nagyon rapszodikusan játszott, és ki nem kényszerített hibái a végén megbosszulták magukat.

Az orosz teniszezőnő ellenfele az osztrák Bammer lesz, aki meglepetésre nagyon simán, két szettben 6-2, 6-3-al gázolt át a 13. kiemelt Tatjana Golovinon.

A másik elődöntőben a kínai Li a világranglista 18. helyezettjével, a szlovák Hantuchovával csap össze.

PACIFIC LIFE OPEN, INDIAN WELLS

FÉRFI NEGYEDDÖNTŐK
Nadal – Chela 7-5, 7-5
Roddick – Ljubicic 7-6, 7-6
Murray – Haas szombat 03:00
Djokovics – Ferrer péntek 20:30
Az elődöntők párosítása
Nadal – Roddick
Murray – Haas párharc győztese – Djokovics – Ferrer párharc győztese
NŐI NEGYEDDÖNTŐK
Bammer – Golovin 6-2, 6-3
Kuznyecova – Vajdisova 4-6, 6-3, 6-4
Li – Zvonarjeva 6-4, 7-5
Hantuchova – Peer 6-2, 5-7, 7-6
Az elődöntők párosítása
Li – Hantuchova péntek 19:00
Bammer – Kuznyecova péntek 22:00

Az időpontok magyar idő szerint vannak feltüntetve.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik