Rafael Nadal jutott be az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2006.11.17. 15:06
Rafael Nadal lesz a svájci Roger Federer ellenfele a férfi teniszezők Mesterek Kupája, azaz az ATP-világbajnokság elődöntőjében, miután nagy csatában 5:7, 6:4, 6:4-re legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót. A 2. helyen kiemelt mallorcai klasszis a második szettet kritikus helyzetből tudta megnyerni, majd a döntő játszmában 3:3-nél elvette ellenfele adogatását, és a második meccslabdáját kihasználta.
Rafael nadal ismét bizonyságot tett rendkívüli küzdőszelleméről
Reuters
Rafael nadal ismét bizonyságot tett rendkívüli küzdőszelleméről
Rafael nadal ismét bizonyságot tett rendkívüli küzdőszelleméről
Reuters
Rafael nadal ismét bizonyságot tett rendkívüli küzdőszelleméről

Július óta először találkozik majd egymással a féfi tenisz jelenlegi legnagyobb alakja, Roger Federer és Rafael Nadal, a spanyolok kétszeres Roland Garros-győztes klasszisa. A 20 éves mallorcai 2 óra 45 perces küzdelemben 5:7, 6:4, 6:4-re legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót, és ezzel a második helyen végzett az Arany csoportban.

Federer, bár jelenleg vitathatatlanul ő a világ legjobbja, Nadal ellen eddig erősen negatív a mérlege: nyolc összecsapásukból hatot a spanyol fiatalember nyert meg. Most hatalmas bravúrra lenne szüksége, hogy a svájci ne alakítsa 6:3-ra az örökmérleget.

A Davigyenko–Nadal találkozó ki-ki meccs volt a javából, hiszen mindenki tudta, hogy a vesztes kiesik, a győztes az elődöntőbe lép.

A párizsi mesterversenyt megnyerő orosz az első játszmában jobbnak bizonyult a spanyolnál. Bár mindkét játékosnak három-három alkalommal nyílt lehetősége arra, hogy elnyerje ellenfele adogatását, ez csak Davigyenkónak sikerült, s az ebből adódó "fór" elég volt a szett megnyeréséhez.

A második játszmában Nadalnak nagyon-nagyon kellett figyelnie, hiszen az orosz a legkisebb megingását is azonnal képes lett volna kihasználni.

A húszéves hispánnak feljavultak adogatásai, Davigyenko szervái viszont valamivel kevésbé voltak hatékonyak. Ez elég volt ahhoz, hogy a második adogatásokat jól kontrázó Nadal lassan a maga javára fordítsa az eseményeket.

Két bréklehetőségéből egyet kihasználó kétszeres Grand Slam-győztes ibériai nagy nehézségek árán, de megérdemelten egyenlített.

A döntő szettben 3:3-nél jött el a fordulópont, amikor Nadal elnyerte az egyre többet hibázó orosz adogatását, és gyorsan elhúzott 5:3-ra.

A következő gémet Davigyenko annak rendje s módja szerint hozta, majd még egyszer összeszedte minden erejét, és bréklabdáig jutott volt, amikor Nadal a meccsért adogatott.

Ekkor azonban ismét hibákat követett el az orosz, a spanyol pedig a második mérkőzéslabdáját kihasználva megnyerte a csatát.

A két játékosnak ez volt az első egymás elleni mérkőzése, korábban még nem találkoztak.

TENISZ, MESTEREK KUPÁJA, FÉRFIAK (SANGHAJ, 3,4 MILLIÓ DOLLÁR, SZŐNYEG)

ARANY CSOPORT, 3. FORDULÓ:
Rafael Nadal (spanyol, 2.) Nyikolaj Davigyenko (orosz, 3.) 5:7, 6:4, 6:4
Tommy Robredo (spanyol, 6.) James Blake (amerikai, 8.) 6:2, 3:6, 7:5
---- J ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik