Téli olimpia: az sem volt biztos, hogy életben marad, most bronzot nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 10:37
Bár még csak a pjongcsangi téli olimpia elején járunk, könnyen lehet, máris megvan az ötkarikás játékok legelképesztőbb sztorija a kanadai Mark McMorris révén.

A mindössze 24 esztendős kanadai hódeszkás 2012-ben, 2013-ban, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is aranyérmet nyert az X-Gamesen, 2014-ben pedig bronzot szerzett a szocsi téli olimpián, így nem lehetne olyan nagy meglepetés, hogy most, Pjongcsangból is éremmel tér haza.

Ha azonban megemlítjük, hogy alig egy évvel ezelőtt még az sem volt biztos, hogy életben marad…

McMorris szerencsétlen szériája 2016 februárjában kezdődött, mikor a „Shaun White's Air + Style Big Air” elnevezésű eseményen akkorát esett, hogy eltörte a jobb combcsontját. A kanadai azonban bebizonyította: ennyi nem állíthatja meg, 2016 júliusában ugyanis már újra a deszkán állt!

A felépülése olyan elképesztő volt, hogy egy dokumentumfilmet is forgattak róla, The Process címmel.

A java azonban csak ezután jött.

Kevesebb mint fél évvel később, 2017 márciusában a barátaival indult snowboardozni, amikor a hatalmas ködben egy fának csapódott. McMorrist azonnal a vancouveri kórházba szállították, és két életmentő műtétet is végre kellett hajtani rajta.

Eltört az állkapcsa, a bal karja, megrepedt a lépe, eltört a medencéje és összeomlott a tüdeje.

Az orvosok már azt is csodaként kezelték, hogy egyáltalán túlélte a balesetet a kanadai sportoló.

Ő azonban most sem adta fel.

Apparently a lot can change in a week.. So so thankful to have my life! It was touch and go there for a second and I don't know how I can thank everyone enough for praying and sending healing vibes…. I hit a tree in the whistler backcountry a week ago and to be honest I was pretty sure I was going to die… @craigmcmorris @torsteinhorgmo @erinhogue @brandonkelly and @ryantiene saved my life by staying calm, building me a nest, and calling search and rescueI will never take another day on this earth for granted ..

Újra talpra állt, majd szinte azonnal deszkára is.

És bár egy év sem telt el azóta, hogy élet és halál közt lebegett, most, a pjongcsangi téli olimpián újra dobogóra állhatott.
Olympics on Twitter

Mark McMorris a bizonyíték: az életben nincs lehetetlen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik