Műkorcsolya Eb: Tóth Ivett kűrt futhat, Medgyesi Fruzsina nem

Vágólapra másolva!
2018.01.18. 17:07
Tóth Ivett 15., Medgyesi Fruzsina pedig 28. lett a nők csütörtöki rövid programjában a moszkvai műkorcsolya Európa-bajnokságon, így előbbi szerepelhet a legjobb 24-et felvonultató kűrben, míg utóbbi nem.

A kettejük közti különbség azt is jelenti, hogy minden bizonnyal Tóth Ivett indulhat majd a február 9-én rajtoló pjongcsangi téli olimpián.

„Nem egyedül döntök, de egyikük döntős, a másik nem” – mondta az MTI-nek Engi Klára, a magyar szövetség pontozásos szakágának igazgatója, aki hozzátette, a végső szó az elnökségé.

A sportvezető úgy vélte, Medgyesi Fruzsinának az látszott a programján, hogy nagy nyomás nehezedett rá, legalábbis éppen azt az ugrását rontotta el, amelyik a legjobban megy neki. A 18 éves versenyző kétszer esett el.

„Ivettet viszont nem láttam extra idegesnek, az esés miatt így is benne maradt tíz pont a rövid programjában. Ha sikerül javítania a kűr során, teljesítheti az elvárásokat, azaz a tizedik hely körül végezhet” – mondta Engi.

Az olimpiai kvótát Tóth Ivett szerezte meg a nemzet számára a tavalyi világbajnokságon elért 20. helyével. A 19 esztendős műkorcsolyázó egy éve nyolcadik volt az Eb-n.

„Nem jól kezdődött ez az idény. Edzőváltás, kiköltöztem Svájcba, megsérültem a nyáron, emiatt két-két és fél hónapot ki kellett hagynom, így kevesebbet is versenyeztem mostanáig – mondta az MTI-nek Tóth Ivett, akinek a lábközépcsontja tört el a felkészülési időszakban. – Fizikálisan és mentálisan is megterhelő volt ez az időszak. Most már nincs fájdalmam, de három-négy hétig nagyon nehéz volt, miután levették a gipszet a lábamról.”

Tóth Ivett azzal nagyon elégedett volt, hogy a rontott első ugrása után megcsinálta a kombinációt és a dupla Axelt is.

A rövid programot követően a junior-világbajnok orosz Alina Zagitova áll az élen, de a szombati kűr előtt az előnye kevesebb mint két pont az elmúlt két évben világ- és Európa-bajnok honfitársával, Jevgenyija Medvegyevával, illetve a korábban szintén vb- és Eb-aranyérmes olasz Carolina Kostnerrel szemben.

A csütörtöki program 16.55-től a párosok szabadkorcsolyázásával folytatódik.

MŰKORCSOLYA EB, MOSZKVA
NŐK, ÁLLÁS A RÖVID PROGRAM UTÁN

1. Alina Zagitova (orosz) 80.27
2. Jevgenyija Medvegyeva (orosz) 78.57
3. Carolina Kostner (olasz) 78.30
…15. Tóth Ivett 50.70
…28. Medgyesi Fruzsina 44.71

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik