Hódeszka: Gyarmati Panka a világ legjobbjai között!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.16. 13:24
Először kapott meghívást magyar snowboardos a Burton US Openre, a snowboard versenyek legnagyobb klasszikusára.

Hazánk legeredményesebb snowboardosa az M1 televízión jelentette be hivatalosan, hogy meghívást kapott az év egyik legfontosabb snowboardversenyére, a Burton US Openre. Panka videointerjúban jelentkezett be a dél-koreai Pjongcsangból, ahol a 2018-as téli olimpia tesztversenyét rendezik.

Az amerikai snowboardbajnokságot 1982-ben rendezték meg először. Ez volt az első komoly snowboardverseny, amely elindította a snowboard versenysporttá alakulását.

A Burton US Opent 34. alkalommal rendezik meg, helyszíne a coloradói Vail. A verseny nem a FIS, hanem a nagy hagyománnyal bíró snowboardversenyeket tömörítő WST szervezet versenynaptárába tartozik. A snowboardosok félcső és slopestyle versenyszámokban indulhatnak. A verseny fődíja kategóriánként 45 ezer amerikai dollár.

A női mezőny mindkét versenyszámban 16 főből áll. A mérvadónak számító WST-világranglista első 10 helyezettje mellett hat szabadkártyás versenyző kap meghívást, jelenlegi formája és az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye alapján.

A Burton US Openen soha nem indult még magyar snowboardos, Gyarmati Panka lesz az első. Maga a meghívás a legnagyobb elismerés, amit egy snowboardos kaphat, hiszen ez azt jelenti, hogy nemzetközi szinten is a legjobbak között tartják számon. Mondhatjuk, hogy ez a magyar snowboard sport eddigi legnagyobb sikere, éppen ezért eredmény tekintetében Gyarmatival szemben semmiféle elvárás nincs.

„Nem gondoltam volna, hogy valaha is kapok meghívást, teljesen váratlanul ért. Amikor a svédországi versenyre megérkeztem, akkor kaptam e-mailben az értesítést. Először azt hittem, csak egy hírlevél a Burton US Open szervezőitől, aztán láttam, hogy ez egy meghívó a versenyre. Ott lenni is hatalmas dolog, ezért eredményben nem várok sokat. Ez már tényleg a top” – mondta Gyarmati a magyar szövetségnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik