Alpesisí-vk: ismét Odermatt nyert Wengenben, Kilde óriásit bukott

Vágólapra másolva!
2024.01.13. 15:54
null
Fotó: Imago Images
Ahogy csütörtökön, úgy szombaton is a svájci Marco Odermatt nyerte meg a híres wengeni lesikló versenyt az alpesi sízők világkupa-sorozatában.

A 26 éves versenyző sikerének értékét növeli, hogy ezúttal teljesen végigsíelték a világ leghosszabb lesiklópályáját, míg két nappal korábban egy rövidített futamon aratta pályafutása első szakági vk-győzelmét.

A szám világbajnokának mostani diadalához kétség sem férhetett, ugyanis csaknem hattizedes előnnyel előzte meg a csütörtökön is második francia Cyprien Sarrazint, míg a harmadik olasz Dominik Paris hátránya már majdnem két másodperc volt.

A szombati viadalt alaposan beárnyékolta, hogy az egyik nagy esélyes, a norvég Aleksander Aamodt Kilde hatalmasat esett közvetlenül a cél előtt és olyan nagy sebességgel csapódott a védőhálóba, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az első hírek szerint nyílt törést szenvedett a jobb alsó lábszárában.

Pénteken a szuperóriás-műlesiklás során egy másik nagy sztár, a francia Alexis Pinturault is bukott, neki elszakadt az elülső térdszalagja, így számára szintén befejeződött az idény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik