Rp. gyorskorcsolya: jégen a Liu testvérek is a montreali vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.10.20. 08:52
null
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kínai szerelésben (Fotó: Getty Images)
Montrealban rajtol a rövid pályás gyorskorcsolyázók idei világkupa-sorozata, ráadásul duplán, hiszen a kanadai város péntektől vasárnapig, majd jövő hét végén is vendégül látja a sportág legjobbjait.

 

Montreal duplázik: a világkupa-sorozat első két állomását Kanadában rendezik – az első pénteken kezdődik, magyar idő szerint 15 órától.

Az első napon csak az első (vagy az első két) kört futják le a versenyzők az egyes távokon, hogy aztán szombaton és vasárnap már győzteseket is avassanak: szombaton 1000 és 1500 méteren, valamint a vegyes váltóban, míg vasárnap 500 és 1000 méteren, a női és férfiváltóban szerezhetik meg az érmeket a korcsolyázók. (A világkupa-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez ezen a montreali hétvégén az 1000 méter.)

A viadalon természetesen a magyar short trackesek is indulnak, kivéve Jászapáti Petrát, aki betegség miatt el sem utazott a tengerentúlra.

A nők között Sziliczei-Német Rebeka, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Somodi Maja, Tóth Eszter, Végi Diana Laura, míg a férfiak között Nógrádi Bence, Jászapáti Péter, Bontovics Balázs, Tiborcz Dániel és Csizmadia Márk bizonyíthat.

Országváltásuk óta először lépnek jégre nemzetközi viadalon a Liu testvérek: Shaoangot és Shaolint is 500 és 1000 méteren nevezték a kínaiak – szombaton és vasárnap láthatjuk őket a döntős programban, amennyiben a mai napot sikerrel veszik a fivérek.

Érdekesség, hogy Liu Shaolin és Nógrádi Bence az 500 méteres selejtező hetedik futamában egymás mellől rajtol majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik