Liuék üzentek: „Köszönjük azoknak, akik eddig is szurkoltak nekünk!”

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 12:35
null
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a kínai országos bajnokságon (Fotó: Getty Images)
Ahogyan arról beszámoltunk, az immár kínai állampolgár Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang először versenyzett azóta, hogy országot váltott: a srácok a hét végén a kínai ob-n léptek jégre. A viadal után mindketten posztoltak az Instagram-oldalukon, megköszönték a támogatást, s leszögezték, megtisztelő lesz hazájukat képviselni.

A kínai bajnokság záró napján az ezer méteres finálé legvége az évek óta megszokott képet mutatta, hiszen a középső távon Liu Shaoang győzött, s bár „papíron” harmadikként következett Liu Shaolin, ám két körrel korábban az előtte célba érkező egy előzési kísérlet során megbillentette az idősebbik fivért, így őt kizárták, vagyis Shaolin a második helyen végzett.

A testvérek jó formában vannak, ezt az ezer méteres tarolás mellett az is bizonyítja, hogy Liu Shaolin a szám elődöntőjében kínai rekordot futott (1:22.490).

A Pekingben megrendezett országos bajnokságon 500 méteren Liu Shaolin a harmadik, Liu Shaoang a negyedik lett, míg ezerötszáz méteren Liu Shaoang ért oda a dobogó harmadik fokára, bátyja pedig a hatodik helyen végzett.

A versenyt követően mindketten posztoltak az Instagramon, Shaolin angolul megköszönte a támogatást, leszögezte, továbbra is keményen dolgoznak. „Megtiszteltetés lesz a hazánkat képviselni” – írta.

Magyarul így fogalmazott: „Köszönjük azoknak, akik eddig is szurkoltak nekünk!”

Kínaiul is írt, annyi pluszt hozzáadva, hogy lehető legjobban szeretnék segíteni Tiencsin városát, amelynek színeiben indultak az országos bajnokságon.


Liu Shaoang is hasonlóképpen fogalmazott, ő angolul azt is írta: „Megtisztelő lesz hazánknak dicsőséget szerezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik