Alpesisí-vb: kapitális hiba döntött a csapatversenyben – videó

Vágólapra másolva!
2023.02.14. 15:29
null
Tommy Ford kihasználta a nagyot hibázó Timon Haugan beakadását, így az Egyesült Államok a címvédő Norvégiát legyőzve nyerte a csapatversenyt (Fotó: Getty Images)
A döntőben a címvédő Norvégiát legyőzve az Egyesült Államok nyerte a franciaországi Méribelben zajló alpesisí-világbajnokság keddi csapatversenyét.

A tengerentúliak a nyolcaddöntőben csak jobb idővel verték a lengyeleket, majd a következő két körben az olaszokat és a kanadaiakat is 3–1-re felülmúlva jutottak döntőbe. A skandinávok a belgákat 4–0-ra, majd a franciákat és az osztrákokat 3–1-re győzték le, csakhogy az elődöntő egyetlen futamvereségekor Maria Therese Tviberg kicsúszott, és a fináléban nem is tudott rajthoz állni.

A norvégok csereembere, Kristin Lysdahl kikapott, de Alexander Steen Olsen javított. A harmadik futamban Paula Moltzan és Thea Louise Stjernesund századra azonos idővel ért célba, így az utolsó emberekre maradt a döntés. A felfokozott izgalomban pedig Timon Haugan hatalmasat hibázott, ugyanis túl korán indult, ezért beakadt a rajtgép még nem lenyíló ajtajába, így már az csoda volt, hogy egyáltalán talpon maradt. Azonban a hátránya olyan tetemes volt, hogy Tommy Ford még biztonsági menettel is 1.5 másodperccel hamarabb ért célba.



A bronzérmet Kanada kvartettje szerezte meg.
A vb szerdán a férfi és női párhuzamos óriás-műlesiklással folytatódik.

ALPESISÍ-VB, FRANCIAORSZÁG, MÉRIBEL
CSAPATVERSENY

1. Egyesült Államok (Nina O'Brien, River Radamus, Paula Moltzan, Tommy Ford)
2. Norvégia (Kristin Lysdahl, Alexander Steen Olsen, Thea Louise Stjernesund, Timon Haugan, Maria Therese Tviberg)
3. Kanada (Valerie Grenier, Jeffrey Read, Britt Richardson, Erik Read)

A DÖNTŐBEN
Egyesült Államok-Norvégia 2.5–1.5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik