Alpesisí-vk: Shiffrin akár a száz győzelmet is elérheti – Vonn

MTI/B. A.MTI/B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 11:41
null
Mikaela Shiffrin számára a száz vk-győzelem sem lehetetlen (Fotó: Getty Images)
A kétszeres olimpiai bajnok Mikaela Shiffrinnek minden képessége adott, hogy ne csupán megdöntse a győzelmek rekordját az alpesi sízők világkupájában, de akár az eddig megközelíthetetlennek hitt száz sikert is elérje – véli a sportági legenda, Lindsey Vonn.

A 27 esztendős Shiffrin vasárnap szerezte meg 82. vk-győzelmét, ezzel beérte a női örökranglista élén amerikai honfitársát, a 2019-ben visszavonult Vonnt. Utóbbi szerint azonban Shiffrin nemcsak az ő, illetve a 86 sikerével abszolút rekorder svéd Ingemar Stenmark csúcsát fogja túlszárnyalni.

„Úgy hiszem, hogy még sok-sok siker áll előtte. A száz győzelem sem lehetetlen. Csupán egészségesnek és motiváltnak kell maradnia, ám szerintem ez nem probléma Mikaela Shiffrin számára” – nyilatkozta Vonn. Egykori német riválisa, a háromszoros ötkarikás aranyérmes Maria Höfl-Riesch szerint Shiffrin „abszolút csodagyerek és az évszázad tehetsége”, így ő is reálisnak látja a száz siker elérését.

„Ő az egyike azoknak, akik a legkeményebben dolgoznak, sőt talán a legkeményebben dolgozik közülük” – fűzte hozzá Maria Höfl-Riesch, aki szerint Shiffrinnek még több év áll a rendelkezésére a mérföldkő elérésére.

Shiffrin az első vk-futamát 2012 decemberében nyerte 17 esztendősen. 82. győzelmét alig több mint tíz évvel később, 233. vk-versenyén aratta, idén eddig nyolc diadalnál jár. Vonn 33 éves korában, 13 évvel az első sikere után a 391. viadalán nyert 82. alkalommal. Stenmarknak a 86. győzelem bő 14 év alatt, 228 versenyen jött össze.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik