A nyári olimpián a szüzességével szívatták, most a bobosokkal repeszt

Vágólapra másolva!
2014.01.30. 20:29
null
Jonesnak nem ment a olimpiákon (Fotó: Reuters)
Sok érdekes történetet olvashattunk már a téli olimpia versenyzőiről. Volt itt hegedűművész, mexikói arisztokrata és pár 70-es években ragadt pizsamás norvég is. Lolo Jones sztorija mégis kilóg egy kicsit a többi induló élettörténete közül.

A 31. életévét taposó amerikai sportoló a nyári sportoknál kezdte a pályafutását, a középiskolában már elég komoly eredményeket ért el gátfutásban, és mivel a szülei nem számítottak éppen jómódúnak, ő tizenévesen már állást vállalt, de a tanulás mellett minden reggelét a pályán kezdte, a gátak mellett.

A sok edzés meg is hozta az eredményét, az egyetemi győzelmek sora után a 2008-as valenciai fedett pályás világbajnokságon a 60 méteres távon aranyérmet nyert gátfutásban.

Lolo mindig is kedvelte a hideget és a téli sportokat (Fotó: beermugsports.com)
Lolo mindig is kedvelte a hideget és a téli sportokat (Fotó: beermugsports.com)
Szocsi 2014

Lauryn Williams olimpiai és világbajnok síkfutó, illetve Lolo Jones kétszeres fedett pályás vb-győztes gátas is tagja lesz az amerikai ötkarikás bobcsapatnak. Jones és Williams is fékezőként jut szerephez.

Előttük mindössze 8 olyan amerikai sportoló volt, aki nyári és téli játékokon is versenyzett.

Bár a sikerek jöttek szép számmal, az olimpián nem ment Lolónak. A válogatókon megfelelt, és a 2008-as játékokon el is tudott indulni, azonban a várakozásokkal ellentétben nem szerzett érmet, miután az utolsó gátnál, vezető pozícióból elesett. A kiábrándító eredmény után Jones a kulináris élvezetekbe fojtotta a bánatát, és felszedett jó pár kilót.

A rengeteg kritika megviselte a gátfutót, de pár hónap után ismét formába lendült.

A 2010-es fedett pályás vb-n újra nyerni is tudott 60 méteren, ráadásul kvalifikálta magát az olimpiára. 2012-ben, Londonban az első futamát megnyerte Lolo, ráadásul könnyedén jutott ezután a szám döntőjébe is, sajnos azonban a fináléban most sem ment neki, a legrosszabbkor lassult be, így az érem helyett „csak" egy 4. helyet tudott összekaparni.

Az amerikai sportolót személyisége is segítette pályafutása során (Fotó: Reuters)
Az amerikai sportolót személyisége is segítette pályafutása során (Fotó: Reuters)

Ezt követően Jones új utakra tévedt, és a finom ételek helyett a téli sportokból merített erőt. 2012-ben remek kapcsolatai miatt be is került az amerikai bobcsapatba, igaz, a profik és a helyi újságírók szerint Lolo ezt a sikert sokkal inkább köszönhette celebségének, mintsem remek képességeinek. 2013 januárjában aztán rácáfolt a kritikusokra, és St. Moritzban világbajnoki címig jutott vegyes egységével.

Lassan tehát már két éve erősíti a női bobosok csapatát Jones kisasszony, akiről azért nem árt elmondni, hogy nem véletlenül kapta meg a celeb jelzőt, hiszen nap mint nap szállítja a szaftos történeteket az újságíróknak.

A profi bobosok nehezen fogadták el a korábbi gátas beválogatását (Fotó: Reuters)
A profi bobosok nehezen fogadták el a korábbi gátas beválogatását (Fotó: Reuters)

A londoni olimpia előtt például közölte, hogy ő még mindig szűz, és a házasság előtt nem hajlandó senkivel sem szexelni vallási okok miatt. Egy másik viadala előtt egy rajongók között rendezett online verseny győztesével ment randizni, majd nem sokkal később lehordta az egyik követőjét, aki büszkén mesélte, hogy Lolo Jonesnak öltözött Halloweenkor.

A korábbi gátfutó nem egyszerű eset, lehet őt imádni, irigyelni és utálni is, az azonban biztosnak tűnik, hogy Lolo színes egyénisége lesz a 2014-es szocsi téli olimpiának.

Jones Szocsiban a szűk dresszel hódít (Fotó: instagram.com/lolojones)
Jones Szocsiban a szűk dresszel hódít (Fotó: instagram.com/lolojones)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik