Rövid pályás gyorskorcsolya: Knoch és Darázs sem utazik a vb-re

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.18. 11:09
A vancouveri téli olimpián szereplő Knoch Viktor és Darázs Péter helyett Oláh Bence és Béres Bence utazik a hét végi, szófiai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságra. A nők közül egyéniben Huszár Erika és Heidum Bernadett áll rajthoz.

Darázs István csapatvezető arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Knoch az olimpia után pihenőidőt kért, így az elmúlt hétvégén megrendezett országos bajnokságon sem vett részt, Darázs Péter pedig egyetemi tanulmányai miatt hagyja ki a vb-t.

A 2009-ben Európa-bajnok női váltó ezúttal nem szerepel a tornán, mert korábban az utolsó, nyolcadik kvalifikációs helyet szerezte meg, erre azonban – élve a Nemzetközi Korcsolyázószövetség szabályzata kínálta lehetőséggel – Bulgária mint rendező ország igényt tartott.

„Oláh és Béres egyformán vb-újoncok, korábban csak világkupafutamokon indultak – mondta el az MTI érdeklődésére Darázs. – Természetesen elvárjuk tőlük a tisztes helytállást, de a kiválasztásuknál fontosabb tényező volt, hogy megismerkedjenek a felnőttvilágversenyek légkörével. Előbb-utóbb ugyanis mindenképpen ők lesznek azok a korcsolyázók, akik Knoch Viktorékat követik."

A nőknél – a tavalyi eseményhez hasonlóan – a Vancouverben 500 méteren és a váltóval is olimpiai pontokat szerző Huszár Erika, valamint az elmúlt héten betegséggel küzdő, de azóta teljesen felépülő Heidum Bernadett képviseli a magyar színeket.

A 2009-es bécsi világbajnokságon az összetettben Heidum a 18., Huszár a 22. helyen végzett. Utóbbi a legjobb eredményét 500 méteren érte el, amelyen nyolcadik lett.

Pénteken mindkét nem 1500 méteres versenyeit, valamint a nők 3000 m-es váltójának elődöntőjét rendezik meg, szombaton az 500-as futamokra és a férfiak 5000 m-es váltójának elődöntőjére kerül sor. A zárónapon 1000 m-en, a 3000 m-es szuperdöntőben, továbbá a váltókban hirdetnek győztest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik