Rp. gyorskorcsolya: „Szeretném, ha teljesítményben látszódna az előrelépés”

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 14:34
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/rovid-palyas-gyorskorcsolyazoink-edzese-7233" target="_blank">Előrelépést várnak a csapatvezetők (Fotó: Földi Imre)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/rovid-palyas-gyorskorcsolyazoink-edzese-7233" target="_blank"><strong>GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK!</strong></a></a>
A magyar bajnoksággal rajtol a rövid pályás gyorskorcsolyaszezon: az első verseny előtt a hazai szövetség sajtótájékoztatót tartott a Gyakorló Jégcsarnokban.

 

Sajtótájékoztatót tartottak rövid pályás gyorskorcsolyázóink kedden délelőtt, azt megelőzően pedig bepillantást engedtek az edzésükbe is – a gyakorlás végeztével pedig az edzők, így Bánhidi Ákos, a válogatott szakmai vezetője és a férfisor irányítója, valamint Nicholas Gooch, a női csapat trénere készséggel számolt be a felkészülésről.

„Bár a nemzetközi sikerek okán az országos bajnokság némiképp vesztett a jelentőségéből, ám a verseny ennek ellenére még mindig hagyomány- és értékőrző – mondta el Bánhidi Ákos, aki a hétvégi ob kapcsán azt is megosztotta a közvéleménnyel, hogy: – A három egyéni táv küzdelmei mellett a válogató egy időfutammal is kibővül, amelyen a férfiaknak hat, a nőknek hét kört kell teljesíteniük.”     

Bánhidi hozzátette: a világkupa-sorozatra öt-öt versenyző utazhat, a csapat pedig úgy áll össze, hogy a válogató három legjobbja mellett a vezetőedző dönt a fennmaradó két helyről.

Bánhidi kitért arra is, hogy a szezonban már kínaiként versenyző Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot fájdalmas lesz más mezben látni, ám ettől a személyes érzelmek, a közte és a testvérek közötti fantasztikus kapcsolat mit sem változik.

Nicholas Gooch szerint tanítványai fizikálisan és mentálisan is jó állapotban vannak, de hangsúlyozta, ilyenkor mindenkiben, versenyzőben és edzőben egyaránt az izgatottság munkálkodik, mert majd csak a világkupa-sorozat első állomásán, októberben derül ki, mire is elég az elvégzett munka: „Szeretném, ha teljesítményben látszódna az előrelépés. Valószínűleg a kanadai, vagy éppen a holland együttes idén is erősebb lesz, de amíg az előző idényben le tudtuk követni ezeket a stafétákat, addig idén jó lenne, ha már vezetni is tudnánk. Ettől nem biztos, hogy a végeredmény jobb lesz, de versenyképességben mindenképpen javulást jelentene.”     

A hat állomásból álló vk-sorozat első két fordulóját október utolsó két hétvégéjén Montrealban rendezik.

A sajtótájékoztatón a gyorskorcsolyázók átvettek 15 vadonatúj autót a szövetség és a SEAT között meglévő szponzori szerződés újabb egyéves hosszabbításával.

„Van hasonlóság az autók és a gyorskorcsolyázóink között: gyorsak, dinamikusak, robbanékonyak, illetve egyaránt jól mutatnak” – jegyezte meg Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke.

VÉLEMÉNY
Jászapáti Petra, vb-ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó: Nagyon izgatottan várom a szezont. Más érzéseim vannak most, mint korábban, kíváncsi vagyok arra, mire lesz elég az elvégzett munka. A felkészülés során nem a gyorsaság volt a fókuszban, hanem az, hogyan dőljek a kanyarokban, milyen íveket húzzak, a sebesség pedig jött magától a munka előrehaladtával. Lesznek hiányzók a szezonban, köztük igazi klasszisok, így minden bizonnyal kiegyensúlyozottabb lesz a mezőny.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik