Van der Ful: Rovers-Spurs 1-2

Vágólapra másolva!
2011.10.24. 20:10
Szögezzük le, hogy a Blackburn nem olyan gyenge csapat mint amilyennek a jelenlegi bajnoki helyezéséből (tökalsó) tűnik. Van jópár használható...

Szögezzük le, hogy a Blackburn nem olyan gyenge csapat mint amilyennek a jelenlegi bajnoki helyezéséből (tökalsó) tűnik. Van jópár használható játékosuk (Hoilet, Samba, N'Zonzi, Robbo) küzdeni tudásból pedig példát vehet róluk az egész mezőny. Ezt azért bocsátottam előre, mert a következő amit mondani akarok az az, hogy bizony a játék képe alapján nem biztos, hogy feltétlenül győzelmet érdemeltünk volna - viszont ezzel nem akarom ekézni a csapatot. A Blackburn 67%-os labdabirtoklása elég brutális adat, meg a 19 kapuralövés sem kutya, de azért egyrészt a meccs nagy részében előnyben fociztunk, másrészt nekünk voltak kidolgozottabb helyzeteink, ők főként a szabadrúgások, szögletek, bedobások után alakítottak ki veszélyes szitukat. Ez utóbbi egyébként várható is volt és végül csak egyszer kapituláltunk - ezért jár a dicséret a sérülések által tizedelt hátsó alakzatnak Friedel-től Bassongig.Szögezzük le, hogy a Blackburn nem olyan gyenge csapat mint amilyennek a jelenlegi bajnoki helyezéséből (tökalsó) tűnik. Van jópár használható játékosuk (Hoilet, Samba, N'Zonzi, Robbo) küzdeni tudásból pedig példát vehet róluk az egész mezőny. Ezt azért bocsátottam előre, mert a következő amit mondani akarok az az, hogy bizony a játék képe alapján nem biztos, hogy feltétlenül győzelmet érdemeltünk volna - viszont ezzel nem akarom ekézni a csapatot. A Blackburn 67%-os labdabirtoklása elég brutális adat, meg a 19 kapuralövés sem kutya, de azért egyrészt a meccs nagy részében előnyben fociztunk, másrészt nekünk voltak kidolgozottabb helyzeteink, ők főként a szabadrúgások, szögletek, bedobások után alakítottak ki veszélyes szitukat. Ez utóbbi egyébként várható is volt és végül csak egyszer kapituláltunk - ezért jár a dicséret a sérülések által tizedelt hátsó alakzatnak Friedel-től Bassongig.

Azt hiszem van der Vaart újra megmutatta, hogy mitől döglik a légy. Mindkét befejezése egészen mesteri volt - de az első gólnál a vállveregetések legalább 50%-a Kyle Walkert illeti, aki nemcsak az elviharzást oldotta meg látványosan, hanem tökéletes ütemben gurította Rafa elé a gólpasszt (azért az a befejezés sem volt olyan egyszerű, mint amilyennek látszott). A második gól viszont nettó vdV volt - egy elépattanó labdát simogatott erővel (a'la Chuck Norris) a bal felső sarokba, szegény Robbónak esélyt sem hagyva (és ilyenre mindig képes a holland, igen a hosszabbításban is). Nojó, a gólpassz rovatba azért írjuk be Assou-Ekotto nevét, mert nélküle nem pattant volna oda az a foci. Még egy emberünk nevét kell megemlíteni a góljainkkal kapcsolatban: Adebayor. Újra eléggé silány meccse volt, ha azt nézzük, hogy volt egy ziccere amit elrontott, azon kívül pedig nem igazán tudott helyzetbe kerülni, viszont az első gólnál is ő hozta játékba Walkert és a másodiknál is ő tette ki Benny-nek a labdát. Szóval újra jelentősen hozzájárult mindkét gólunkhoz. Tudom, hogy egy picit talán erőltetetten hangzik, de szerintem neki is jár egy simogatás a buksijára.

Többen megjegyeztétek a beharangozó kommentjei között, hogy Sandro nagyon hiányzott a középpályáról - bevallom én is erősen anyáztam Harry-t meccs alatt ez okból. Különösen amikor Danny Rose-t hozta be Lennon helyére (szegény Danny-nek nem nagyon volt értelmes megmozdulása), amivel semmit sem javult a védekezésünk, miközben Sandro ott csücsült a padon (de már akkor Livermore is inkább elkélt volna, nem?). Így utólag persze örülök, hogy nem kockáztatott Harry, de felmerül a kérdés, hogy miért volt a cserék közé nevezve egyáltalán, ha vészhelyzetben sem volt bevethető? (Mert valljuk be, hogy a második félidő második felében vészhelyzet volt - nagyon nyomott a Rovers, egyre jöttek az ívelések-dobások, erre nálunk Lennon helyett beáll a másfél centivel magasabb Rose.)

Újdonsült csékánk Parker most kevésbé tűnt ki mint eddig - Sandro nálam egyértelműen előtte van a rangsorban, sajnos a kapitányi karszalag odaítélésével nekem úgy tűnik Harry azt üzente, hogy ő nem egészen így látja a hierarchiát. Félreértés ne essék, nagyon kedvelem Parkert, meg fontos az is, hogy angol és tisztában van a viszonyokkal, őt tuti, hogy semmi nem lepi meg a PL-ben, de a brazil erősebb, gyorsabb és technikásabb is nála (oké, hajban Parker döntő fölényben van). A jövőben, ha csak egy kimondott vkp-val kezdünk, akkor sokkal szívesebben látnám Sandro-t.

Friedel szerintem újra jól teljesített - a kapott gólról nem tehetett, viszont most volt egy olyan szitu amikor újabb góltól mentett meg minket az, hogy nem jött ki egy Pedersen bedobásra. Eleve lehetetlen lett volna a labdához férnie (védők Samba az útjában), és Samba ezúttal is meg tudta csúsztatni, amit még épp ki tudott tornázni a léc alól a jenki. Ha kimozdul lehetetlen lett volna visszérni. (Egyébként annak ellenére, hogy az ilyen bedobásos-beíveléses szituációknál a kapusoknak sokszor nulla esélye van akár a lebda közelébe is kerülni nagyon sok portás képzeli magát Zrínyinek, amiből aztán nagyon könnyen születnek olcsó gólok.)

Kaboul és Bassong komoly erőpróbának voltak kitéve. Kevés magasabb-izmosabb csapatot találni a PL-ben a Rovers-nél, és annak ellenére, hogy Samba ellen szerintem sosem nyertünk fejpárbajt nem vallott szégyent ez a kényszer szülte párosítás. Walker nagyon jó volt ma is, Assou-Ekotto kevésbé tűnt dekoncentráltnak mint mostanában (bár a második félidőben volt egy hajmeresztő adok-kapok jelenete a tizenhatosunkon belül). Bale egész jól muzsikált, Lennon viszont még messze van attól amit várunk tőle. Parker és Modric is kevesbbet mutatott mint szerettem volna - bár a horvátnak volt két nagyon szép megmozdulása is: egyszer szép szóló után tornáztatta meg Robbo-t, majd egy gyors bedobás álomszép átvétele után késztette egykori kapusunkat bravúrszámba menő védésre. Parkeren viszont több nagyon ígéretes kontránk is elment, az előrepasszok most nagyon nem mentek neki.

De nagyon nem akarok senkit bántani, hiszen megtette a csapat amit N17 megkövetelt tőlük! Nézzünk végig a tabellán! Egy meccsel kevesebbet játszva előzzük a Liverpoolt és az Arse-ot (egy ill. három ponttal). Vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állunk mint a harmadik helyezett Chelsea (na meg a negyedik 'Castle). Sőt, ebben a tekintetben a második ManU-tól is csak egyetlen egységgel (és tucatnyi góllal...) vagyunk lemaradva. Mindezt úgy, hogy voltunk már az Old Trafford-on, az idén erődnek tűnő St. James' Park-ban, és játszottunk már a Shitty-vel, a Poollal és az Arse-szal is. Összességében az eddig lejátszott nyolc bajnokink közül ötöt is idegenben tudtunk le! Mindezt úgy, hogy Gallas, Sandro, Lennon, Dawson, Huddlestone összesen nem töltöttek féltucat félidőt a pályán - Bale pedig többször volt formán kívül mint belül. Az első két pofon után 6 meccsből 5 győzelem 1 döntetlen. És akkor még az EL-ben is vezetjük a csoportot. (Oké a Ligakupának vége, de az most tényleg négyből a negyedik volt a prioritási listán - és ezúttal jogosan.)

Búcsúzóul Match of The Day összefoglaló és elemzés itt. Alább pedig egy díjnyertes kép egy az interneten talált (szerintem) díjnyertes képaláírással:

Van der Vaart: gólszerző és kenőfejes dezodor

Van der Vaart: gólszerző és kenőfejes dezodor

COYS!!!!!!!!!!!!!!!

(U.i.: Harry megint megtornáztatta a hangképző szerveit és odarittyentette a firkászoknak, hogy januárban hozná Tevezt - gondolom ezzel csak Adebayort akarta motiválni. A kommentek között megjelent Stefano Mauri-pletykával nem tudok mit kezdeni, EstiKornél kolega mindenesetre nem szívesen venné ha létrejönne az üzlet, ami nem rossz ajánlólevél.)

(Ú.í.: aki nézte a Barca-Sevillát az láthatott egy ex-Spurs játékost amint egy ex-Arse-ost fegyelmez nem(?) középiskolás fokon. Nem támogatjuk a pályán mutatott erőszakot, de: mivel sérülésveszély nem állt fenn és mivel a nagymúltú rivalizáció hagyományának klubváltáson is átnyúló ápolását mindig megsüvegeljük, ezért: szerbusz Freddy!:)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik