Angol Ligakupa: ez ám a meglepetés, a WHU kiverte az Arsenalt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.01. 22:47
null
Ez nem Sakáék estéje volt (Fotó: Getty Images)
Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a West Ham United 3–1-re legyőzte az Arsenalt, a Chelsea 2–0-ra nyert hazai pályán a Blackburn ellen. Az Everton és a Fulham is három gólt szerezve jutott tovább.

 

Borzasztóan kezdett az Arsenal a West Ham elleni londoni derbin a Ligakupa nyolcaddöntőjében, a 16. percben Jarrod Bowen szöglete után ugyanis Ben White megelőzte Aaron Ramsdale-t, majd a saját kapujába csúsztatta a labdát. Sokáig nem változott az állás, ám az 50. percben még nagyobb bajba került Mikel Arteta csapata – Najef Agerd tökéletes keresztlabdáját remekül vette át a tizenhatoson belül Mohammed Kudus, ballábas lövésére nem érhetett le a jobb alsó sarokba Ramsdale.

Tíz perccel később minden kérdést lezártak a „kalapácsosok”, sztárjátékosuk, Jarrod Bowenmegpattanó lövéssel megszerezte a harmadik hazai gólt is. A vendégek a ráadásban szépítettek Martin Ödegaard révén, de szorossá már nem tudták tenni az összecsapást – a West Ham 3–1-re nyert.

A Chelsea drukkereinek fél órát kellett várniuk a Blackburn ellen a vezető gólra, gyors szöglet után Benoit Badiashile passzolt a kapuba tíz méterről. A „kékek” az 59. percben döntötték el a továbbjutás sorsát, Raheem Sterling emelt szépen a jobb felső sarokba.

Nagyon sima győzelmet aratott hazai pályán az Everton, James Tarkowski, Amadou Onana és Ashley Young találatával a liverpooliak 3–0-ra győztek a Burnley ellen. Szintén hármat vágott az Ipswichnek a Fulham, így Marco Silva csapata is ott lesz a legjobb nyolc között.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
West Ham United–Arsenal 3–1
(B. White 16. – öngól, Kudus 50., Bowen 60., ill. Ödegaard 90+6.)
Bournemouth–Liverpool 1–2 (Kluivert 64., ill. Gakpo 34., D. Núnez 70.)
Chelsea–Blackburn (II.) 2–0 (Badiashile 30., Sterling 59.)
Everton–Burnley 3–0 (Tarkowski 13., A. Onana 53., A. Young 90+2.)
Ipswich (II.)–Fulham 1–3 (Baggott 79., ill. H. Wilson 9., Rodrigo Muniz 50., Cairney 77.)
Manchester United–Newcastle United 0–3 (Almirón 28., Hall 36., Willock 60.)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Exeter (III.)–Middlesbrough (II.) 2–3
Mansfield (IV.)–Port Vale (III.) 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik