Semmi se jó, de a vége jó

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.11.03. 17:11
Nem tudom sajnálni a Villát, mert ők sem érdemeltek semmit a vasárnapi produkciójuk alapján. Ebből kiderül, hogy a mieink teljesítményét sem...

Nem tudom sajnálni a Villát, mert ők sem érdemeltek semmit a vasárnapi produkciójuk alapján. Ebből kiderül, hogy a mieink teljesítményét sem értékelem sokra. Egymást múlta alul a két csapat egy borzalmas színvonalú meccsen. Előbb-utóbb a Villa is újra el fogja kezdeni a pontszerzést, mert nem lehetnek örökké ennyire szarok - tegnap nekünk adta a gép a nyerő szelvényt, de fordított eredmény is születhetett volna. Mindkét csapatnak óriási problémája a védekezés és a támadás - olyan sok egyébből meg nem áll a futball. Rengeteg hibával játszottak Vertonghenék és Vlaarék, és így szakajtónyi helyzet adódott Bentekéék és Soldadóék előtt. Csak amennyire dekoncentráltak és nyámnyilák voltak a védők, ugyanannyira töketlenek és impotensek voltak a támadók. Egy fokkal talán javult a helyzet Lamela beállásával, de Kane volt az, aki valóban érezhetően harcosabbá tett bennünket.Nem tudom sajnálni a Villát, mert ők sem érdemeltek semmit a vasárnapi produkciójuk alapján. Ebből kiderül, hogy a mieink teljesítményét sem értékelem sokra. Egymást múlta alul a két csapat egy borzalmas színvonalú meccsen. Előbb-utóbb a Villa is újra el fogja kezdeni a pontszerzést, mert nem lehetnek örökké ennyire szarok - tegnap nekünk adta a gép a nyerő szelvényt, de fordított eredmény is születhetett volna. Mindkét csapatnak óriási problémája a védekezés és a támadás - olyan sok egyébből meg nem áll a futball. Rengeteg hibával játszottak Vertonghenék és Vlaarék, és így szakajtónyi helyzet adódott Bentekéék és Soldadóék előtt. Csak amennyire dekoncentráltak és nyámnyilák voltak a védők, ugyanannyira töketlenek és impotensek voltak a támadók. Egy fokkal talán javult a helyzet Lamela beállásával, de Kane volt az, aki valóban érezhetően harcosabbá tett bennünket.

Meg kell paskolnom Pochettino fejét, amiért már a szünetben lecserélte a rendkívül indiszponált Eriksent - kellett hozzá bátorság. Szintén pozitív volt, hogy Kane-t már az 58. percben behozta Ade helyére, illetve Benteke kiállítása után gyorsan lekapta a védekező középpályásunkat egy újabb támadót pályára küldve.

Még mielőtt nagyon megbotránkoznátok, hogy dicsérem az edzőt, azt azért el kell mondanom, hogy Rose és Kaboul állandósítása szerintem is katasztrofális következményekkel jár. A Villa góljánál balbunkócskánk indította útjára a gólpasszt jegyző N'Zogbiát, Kaboult pedig akkor fejelte le Benteke, amikor csak akarta, ami azért nagyon nagy baj, mert a csékánk egyetlen erőssége a fejjátéka. Vertonghen nem menthetetlen és Naughtonnal sem lennék még nagyon kritikus ilyen kevéssel a sérülése után. Itt lenne az ideje kipróbálni a Naughton(Dier) - Fazio - Vertonghen - Davies védősort. Ha Eriksent le lehet kapni szünetben, ha Lamelát ki lehet hagyni a kezdőből, akkor Kaboult is lehessen már padra ültetni.

Soldado el van átkozva, de a passzai miatt a csapatban hagynám. Ade helyett Kane. És előrefelé meg is vagyunk. Eriksen, Lamela és Chadli testvériesen megosztozhatnak a maradék kettő támadó helyen. A középpálya közepén Capoue és Mason kifejezetten gyengék voltak a Villa ellen - voltak már idén jó meccseik, de nem szabad, hogy belekényelmesedjenek a kezdőbe. Remélem Pochettino a tudtukra adja, hogy ugyanúgy felállhatunk egy Dembélé-Bentaleb vagy egy Stambouli-Paulinho középső duóval, mint velük.

Hátul már írtam, hogy mi a véleményem. Rózsit és Kaboult felejteni kéne minimum pár forduló erejéig, a helyükre akkor is ott van Fazio és Davies, ha Chiriches-t most kicsit hanyagoljuk. Sőt, Dier is bemutatkozhatna már az eredeti posztján.

Magáról a meccsről nem akarok sokat mondani - aki látta az tudja mi a helyzet, aki nem látta az áldhatja a szerencséjét. (A Klub honlapján regisztráció után ingyen hozzáférhető a tíz perces összefoglaló.) Talán annyit, hogy Chadli senkinek sem a szíve csücske, de az idei öt bajnoki találata akkor is kurva fontos lenne, ha egyébként nem állnánk hadilábon a gólszerzéssel.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik